Samouzdravovací novinky – Plánuj, hřej a sviť

Moji milí

V únoru mám hned dva workshopy. Dámský bude už tuto neděli 5.2. v Zahájí téma je Krásná v každém věku. Druhý bude následující víkend 11:2 v Litvínovicích na téma – Pružnost v každém věku. Více se dozvíte na mém FB profilu, nebo v Samouzdravovacích novinkách. Na dámský se můžete přihlásit ještě i tuto sobotu.

Únor považujeme za zimu, ale podle biologického kalendáře nastává jaro již 13. února. Fotku kterou vidíte v úvodu jsem vyfotila dnes doma. Nádherně nám rozkvetla polovenkovní Kamélie – první posel energie a síly z přírody, která začne brzy bujet všude okolo.

Je období ledvin, vládne voda, z emocí, strach. Energie ledvin určuje délku života. Jakmile se vyčerpá, organismus umírá.

Každý den odevzdávají ledviny energii ostatním orgánům. Je důležité, v jakém stavu jsou a kolik životně důležité energie z ledvin spotřebují. Následkem je stárnutí organismu. Tuto energii nelze dobýt, pouze udržovat stav klesání co nejpomalejší a uchovat si ji v co největší kvalitě. Tohle nazýváme uměním života.

Jak se oslabení ledvin projeví

  • časté močení (zejména v noci), tlak a bolest v kříži a bederní oblasti, studené nohy, ztráta vitality, špatný spánek, zhoršení sluchu (hluchota a šumění v uších), neplodnost, oteklá horní víčka nebo i špatné vlasy. V únoru se zhorší kvalita vlasů u všech, avšak je to dočasné. Můžeme ledvinám prospět i tím, že si dlouhé vlasy zkrátíme.
  • bolest kolen, kloubů, otoky jsou také častými projevy. Tmavé kruhy pod očima, značí špatné vylučování kyseliny močové.
  • sklony k depresivním myšlenkám, podceňování se a nedůvěra v sebe nebo okolí. Zdraví ledvin ovlivňují naše partnerské vztahy i vztah, který máme sami k sobě.

Jak se dostat do rovnováhy

Ještě pořád odpočívat. Večírky, alkohol a nedostatek spánku, pohybu (zejména procházky), spěch při jídle, stresující prostředí odebírají důležitou energii ledvin.Výborné jsou masáže, sauna a prohřívací cvičení v místnostech, protahování a nahřívání se na sálajících topidlech (u krbu, na topení).Dopřejme si hodně tepla. Naučme se respektovat a vážit si lidí a situací kolem nás. Buďme nositeli světla a tepla do chladných dnů.

Jaké potraviny nám pomohou posílit ledviny

Vše, co zahřeje a vařené. Pokračuje doba luštěninová a polévková, je ideální doba na maso, pokud ho jíte. Malé množství soli ledviny posiluje. Hlídejme cukr, ochlazující potraviny (jogurt, sladké…), pití kávy. Výborná je naopak čekanka a nepražená čokoláda jako nápoj.

Jezme pohanku, oves, jáhly, luštěniny, fazole mungo i azuki,. Z ryb tuňáka, platýse a tresku. Zeleninu, hlavně kořenovou, zahřátou v páře, pečenou, dušená nebo kvašená. Zahřeje i cibule, česnek, zázvor, fenykl, celer, růžičková kapusta, pórek a červená řepa. Důležitá je petržel, libeček, celer – odvodňují a odstraňují otok. Koření kurkuma, kari a chilli. Zdravé tuky nám pomohou doplnit ořechy a semínka. Do vařených pokrmů přidávejme například umeocet. Zařaďme do jídelníčku vysoce kvalitní tuky – překvapivě mohou pomoct při očistě.

Bylinky na ledviny – celík zlatobýl, lopuch, přeslička, lichořeřišnice i řepík,.Vhodné je přidávat do pití např. propolisovou tinkturu. Kvalitní chlorela Vám zvýší imunitu, pomůže s čištěním a tím uleví ledvinám a ohřeje tělo. Nebojte se jíst i ječmen i když ochladí jeho benefity jsou tak veliké, že to převýší jeho negativum „studené potraviny“, a když si ho dáte s chlorelou nebo s něčím ohřívajícím, stane se neutrální.

Z Aromaterapie doporučuji  esenciální oleje Jalovec, Bazalku, Majoránku a Levanduli

Prociťujme každý den důvěru v život a plánujme si ho krásný. Teď je čas na plány.

Příspěvek byl publikován v rubrice Samouzdravovací novinky. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář