Samouzdravovací novinky červenec – Odpočívejte žijte a radujte se

Moji milí

Máme ty nejteplejší dny plné energie. Radost, snění, bezstarostnost, ale i žárlivost jsou emoce, které patří k červenci

Ohrožen je krevní oběh, který působí na všechny orgány. Přivádí do buněk živiny, kyslík, hormony, enzymy, teplo, a odvádí nežádoucí látky do detoxikačních orgánů (ledviny, kůže…). Udržuje vnitřní prostředí živin i odpadů v rovnováze, a taky hlídá termoregulaci.

Jak se projeví oslabení.

Mezi 19. – 21. hodinou je krevní oběh nejsilnější, nejslabší pak ráno mezi 7. – 9. hodinou.

Oslabení se projeví změnou srdečního rytmu, i tepu, poruchami spánku, tělesnou slabostí, výskytem křečových žil, hluboké příčné praskliny na jazyku (mohou naznačovat dispozici k cévním poruchám mozku), poruchou srážlivosti krve, kornatění cév, ztěžknutím a mravenčením končetin, křečemi dolních končetin a také vysokým či nízkým krevním tlakem.

Lidé s nízkým tlakem  mají chladné končetiny, trpí závratěmi až sklonem k omdlévání, jsou jin. Jangoví, mají tlak vysoký, trpí na bolesti hlavy a bušení srdce.

Krev je symbolem životní energie, radosti. Lidi s nízkým tlakem, mají málo životní energie nebo jim proudí pomalu. Hůř zvládají životní překážky a výzvy a vyhýbají se konfliktům. Potřebují rozproudit krev pohybem, i uvědoměním si své hodnoty a důležitosti. Lidi, s vysokým tlakem, jsou v napětí (někdy i duševním přepětí), bývají konfliktní, jsou silně dominantní. Jejich energie je silná a rychlá. Je na místě se zklidnit, připustit, že i názory ostatních jsou důležité, přijmout postradatelnost a být více k sobě upřímní.

Přijměte to, co nelze změnit a netrapte se tím, co nemůžete ovlivnit.

Jaké potraviny posílí krevní oběh?

Zcela zásadní je odlehčit jídelníček, omezit tučné jídlo a solení. Je důležité pít, samozřejmě bez cukru a alkoholu. Ideální je voda, s mátou a citrónem, čaje, nebo naředěné čerstvě vylisované šťávy z ovoce, zeleniny a maceráty z bylinek ovoce a zeleniny.

Vyživte tělo, aby buňky měli, co potřebují, budou z toho těžit rok. Zaměřte se na kvalitní omega 3 (maličko získáte z rostlinných olejů: lněného, z vlašských ořechů, dýňových semínek, více z ryb: makrela, losos, pstruh, tuňák).  Omega 3 neumíme vytvořit musíme je získat. Mají velké množství funkcí např. snižují LDL a zvyšují HDL cholesterol. Rozpouští usazeniny na stěnách cév, zlepšují paměť odstraňují mozkovou mlhu, pomáhají čistit buňky a zlepšují průchod živin do buněk, takže čistíme na buněčné úrovni (je to lepší než čištění orgánů). Nejkvalitnější produkt omega 3 je Balanc olej od Zinzino. Budu ráda, pokud si ho objednáte se mnou. Poradím Vám, jak ho užívat a zodpovím Vaše dotazy.

Zařaďte pohanku, obsahuje rutin, ten zpevní cévy, dále obilné klíčky, kukuřici a rýži. Z luštěnin mungo, sóju či červené fazolky adzuki. Co se týče mléčných výrobků, teď je na ně čas. Jezte zeleninu ve velkém množství, zejména listovou, nebo ječmen a chlorellu. Vše má pozitivní účinek na krvetvorbu. Dále rajčata, červenou řepu, okurky, špenát, brokolici, květák, ledový i hlávkový salát, čínské zelí, hrášek, fazolové lusky, artyčoky…, jakoukoliv, která je dostupná. Zelenina má vyplnit třetinu až půlku talíře. Ovoce konzumujte sezónní nebo dle lokality.

Dobře působí i koření: skořice, pepř, hřebíček, fenykl, koriandr, majoránka, kmín či rozmarýn. Můžete je používat i v aromaterapii. Z bylinek doporučuji meduňku, kopřivu, sedmikrásku, břízu, diviznu, řebříček, třapatku, rakytník, rozrazil, ginko černý bez….

Hlídejte si dostatek minerálů, protože se víc potíte a více se spotřebovávají.

Buďme otevření ostatním, novým příležitostem i zážitkům.

Příspěvek byl publikován v rubrice Samouzdravovací novinky. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář