Samouzdravovací novinky – nalaďte se na pohodu, není nic důležitějšího.

Moji milí.

Nabízím letní kurz aromaterapie pro všechny co se chtějí bavit a tvořit. Víc se dozvíte na konci.

Červen to je příchod léta – dlouhé teplé dny a krátké noci. Je dobré hlavně být. Jsme plní očekávání, sníme, plánujeme, radujeme se a smějeme. Tak by to mělo být.

V červnu je ohroženo tenké střevo. Je vstupní branou pro živiny a tekutiny. Je velice důležité, jakou energii z jídla, ale i duševní přijímáme. Plocha střeva je údajně velká jako tenisový kurt, má mnoho funkcí a její poškození se projeví skoro všude v těle.

Jak se oslabení tenkého střeva projevuje a jak nastavit rovnováhu?

Párovým orgánem je srdce. Tenké střevo chrání srdce, zabraňuje přemíře napětí. Toto napětí střevo vypouští skrz močový měchýř ven. Při močení můžeme pociťovat pálení, řezání a někdy i zánět močového měchýře.

Tenké střevo je tvořeno dvanáctníkem, lačníkem a kyčelníkem. Poruchy těchto částí mají vliv i na páteř, slinivku a na sliznice. Bolesti žaludku, nadýmání a průjmy patří k projevům nemoci.

K nejčastějším potížím patří průjem. Akutní i chronický. Rozlišovací schopnost střeva, co je dobré je v tomto případě omezená. Asi znáte tzv. průjmem ze strachu, to tělo říká, že jsme pod tíhou nesprávného vyhodnocení situace. Tělo neví, jestli je to dobré nebo špatné a rychle se těchto „věcí“ zbaví. Je jedno, zdali se to týká jídla nebo myšlenek a emocí. Nechme vše tedy tak nějak plout a s důvěrou se odevzdejme životu.

Často se oslabení projevuje nesnášenlivostí lepku tzv. celiakií. Nadbytek lepku způsobuje poškození a horší vstřebatelností živin. I úplná bezlepková dieta, když nemám potíže, je dle mého názoru nevhodná, ale to by bylo na dlouhé povídání. Na duševní rovině se celiatici potýkají s myšlenkami, že život, který žijí nechtějí. Nedokáží přijmout, že to, co prožívají, je dobré a má hlubší smysl.

Lidé trpící Crohnovou chorobou (chronický zánět tenkého střeva), se cítí přehlíženi. Zažili dlouhodobý konflikt v rodině, která je nepřijímala a v dospělosti, kdy nemoc nejčastěji propuká, mají potřebu vše zvládnout sami. Nechtějí, aby jim kdokoliv mluvil do života. Neberou ohledy na ostatní. Tato choroba je „nutí“ přiznat si, že pochybili a hledat způsob nápravy.

Stres, kritičnost (i k sobě), neustálé analyzování, jsou nepříteli tenkého střeva. Práce s dechem, přijetí své jedinečnosti i situací, které žijeme a vděčnost, jsou důležité pro uzdravení. Místo krutičnoati a pocitu beznaděje se uvolněte a sněte.

Jaké potraviny pomohou posílit tenké střevo?

Čas tenkého střeva je mezi 13-15 hod. Není vhodné jej v tuto dobu zatěžovat těžkou stravou. Dobré jsou zeleninové či ovocné šťávy, saláty a čaje. Vhodné je zařadit i šťávu z mladého ječmene nebo chlorellu. Doporučuji určitě alespoň teď užívat kvalitní jemnou vlákninu nejlépe vícepruhovou a ideál, pokud má i kvalitní betaglukany. Z tohoto důvodu velice doporučuji Zinogene vlákninu. Ráda Vám pomohu s nastavením dávek i s výběrem.

Důležité jsou přirozené potraviny obsahující vlákninu, omezte polotovary a hotová jídla, samozřejmě cukr, velké množství živočišných tuků. Naopak je důležité konzumovat v dostatečné míře oleje (a to i když máme nadváhu).

Vysoce prospěšné omega 3 jednoznačně zařaďte. Pokud jsou kvalitní, pracují na odstraňování zánětů. Zánět většinou postiženeé střevo trápí. Hledejte kvalitu a funkčnost, obzvláště pokud máte potíže. Určitě se Vám to vyplatí a vrátí v pocitu na těle a změnách v životě. Mohu Vám pomoct s nastavením dávek i výběrem oleje nejvyšší kvality na světě. Budete možná mile překvapeni jak chutná a kolik stojí.

Hledejte jakékoliv signály, jak si spestřit a zpříjemnit život.

Dbejte na pestrost a doplňte ji o to, co roste – špenát, ředkvičky, zelené saláty, čekanka, chřest, okurky, rajčata, jahody, třešně, maliny. Nahraďte klasické pečivo vysokým podílem žita a špaldy, omezte sůl a alkohol. Je dobré pít dostatek vody, případně zelený čaj.

Z luštěnin jezte cokoliv i fermentované (Miso, tempeh,), i naklíčené, čerstvý hrášek, červené fazole. Pro posílení sliznic (nejen střev) zařaďte bezlepkové obiloviny jáhly, quinova, pohanka i rýže. Maso je vhodné grilované obalené v bylinkách. Nezapomeňte pít ale ani málo ani moc i moc je špatně. Doporučuji máčení ovove, bylin, okurek … ve džbánu vody na pití. Je to hned jiný osvěžující a samoúzdravný zážitek. Mléčné výrobky převážně zakysané, výborné jsou čerstvé bylinky jako pažitka, máta, tymián, šalvěj, bazalka, oregano, rozmarýn, saturejka nebo in zázvor.

Vždy je lepší když si dáte dortík v pohodě a radosti než když budete ve stresu jíst to co považujete za zdravé. Není to totiž jen o funkčnosti jídla, je to hodně i o mentálním nastavení a obzvláště teď v létě.

Užijte si období kdy své chutě a nejenom kulinářské nemusíte tolik držet na uzdě. Nehlídejte příliš své slabosti, místo toho přidejte prospěšné věci. Vyřešíte víc.

Z Esenciálních olejů Vám určitě dobře poslouží všechno koření a v horkých dnech Máta nebo citrusy (ale ty jenom do pití ne na kůži- citrusy + kůže + slunce se nesnesou.). Dopřejte si květovou vodu Vaší oblíbené vůně udělanou Vámi na míru. Nechte si pomocí EO zlepšit náladu a povzbudit tělo. Navíc budete jedineční pro okolí – vytvoříte si svojí značku – je to lepší a zdravější než jen kupovat parfémy a být zařazen do „obvyklé „vůně.

Buďte svojí značkou.

Pokud nevíte jak na to, nabízím Vám Akční letní kurz aromaterapie na míru (je možný i zkrácený on line). Máte u mne letní slevu platnou do 31.8. Stačí mi zavolat nebo napsat a domluvíme se.

Zde jsou nabídky letních kurzů:

Praktické použití aromaterapie – nutno být osobne, nebo vytvořím pro Vaší skupinu u Vás – je celkem na 3 hodiny

vyrobíte si květovou vodu na míru, kterou si odnesete domů. Vyzkoušíte si mnoho EO a získáte mnoho cenných praktických rad, jak vyrobit vlasový, sprchový, tělový a obličejový olej, krém na obličej, jak řešit Vaše potíže pomocí aromaterapie a mnoho jiných věcí. Dostanete i skripta. Cena 900 Kč /původně 1200

—————————————————————————————————————

Praktické použití aromaterapie, základy – možno on line- je na 1,5 hodiny

Získáte cenné praktické rady jak vyrobit vlasový, sprchový, tělový a obličejový olej, krém na obličej, jak řešit Vaše potíže pomocí aromaterapie. Zodpovím Vaše dotazy Dostanete i skripta. Cena 450 Kč /původně 650

U prvního kurzu nabízím taky možnost že přijedu k Vám. V případě, že domluvíte skupinu lidí, můžete mít svůj kurz zdrma. Pojďme si užít léto příjemně a navíc s krásnou vůní Vaší osobní značky.

Berme život s lehkostí a chyby jako šanci na změnu. Užívejte a žijte.

S láskou a úctou Adriána.

Příspěvek byl publikován v rubrice Samouzdravovací novinky. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář