Samouzdravovací novinky – Spomalte, zklidněte se a nenechte si vzít požitek ze stolování

Moji milí.

Na úvod mám radu, kterou když dodržíte, tak Vám zásadně změní život.

Nikdy nejezte naštvaní, u jídla nečtěte a nepracujte s mobilem, nejezte u televize nebo něčeho co Vás rozptýlí od možnosti být u stolu s blízkými. Vždy si uvědomujte, jak dobré jídlo máte před sebou a užívejte si ho (nejenom jídlo ale i případnou společnost). 

Říjen je o vládě podzimu. Barevnost je všude. Poslední ukázka krásy rostlin před spánkem. Opadává listí, všechno sesychá, příroda se chystá na zimu. Zvířata i lidi si chystají zásoby. Sbírají se brambory, houby, uskladňuje ovoce… Je potřeba respektovat přírodu v nás a najít si čas na odpočinek.

Nejvíce je oslaben žaludek. Je klíčem k energii, doplňuje slezinu a slinivku. Zuby jsou pro žaludek důležité, připravují stravu pro využití. I v běžném životě situace, nejdříve nahrubo zpracujeme a až poté je necháme působit.

Žaludek symbolicky představuje schopnost přijímání, a tedy i jistou míru otevřenosti vůči světu. Některé situace v životě těžce neseme, mohli bychom říct, těžce trávíme. Nedokážeme je přijmout a zvládnout.

Jak se projeví oslabení žaludku?

Je to emočně nejcitlivější orgán, proto jakýkoliv stres postupně oslabuje jeho funkci. Pokud nestrávíme (jídlo a myšlenky), může se to projevit jako zánět žaludeční sliznice. Když to přehlížíme (přehlížíme i svoje potřeby), objeví se žaludeční vředy. Tito lidé trpí jak na fyzické úrovni, bolestmi a tlakem v oblasti žaludku, tak i na duševní. Většinou si to podvědomě zvolili „chtějí trpět“, chtějí k sobě přitáhnout pozornost a lásku okolí. Je to takové volání o pomoc.

Pokud trpíte nadýmáním, pálením žáhy, zvýšenou kazivostí zubů, paradentózou, drobným krvácením dásní, zaměřte se na psychiku a hlídejte si žaludek. Tohle vše totiž bývá prvním varovným signálem.

Jak se dostat do rovnováhy?

Nejdůležitější je psychická pohoda a redukce zbytečného stresu. Velice špatné je, když jíte a zároveň posloucháte negativní správy (večeře u TV zpráv je zabijákem žaludku…). Neberte si řešení potíží k večernímu stolu, nebo k jídlu. Můžete si způsobit žaludeční a i střevní potíže (Crohn a Celiakie mají mnohokrát základ v řešení potíží u stolování). Další velice důležitou věcí je uvědomit si, že jím (to jídlo si to navíc zaslouží), pořádně kousat – jídlo by mělo jít do žaludku tekuté (každé sousto cca 40x).

Přemýšlejte nad otázkami Vidím v životě převážně to dobré? Vysílám a přijímám lásku a radost? … chtějme vidět svět z té milejší strany a naše trávení nám to s láskou vrátí.

Pokud snídáte, jezte mezi 7-9 hod., to má žaludek nejvíce energie. Hlídejte si, co jíte, s jakou energií a jak. Nejezte ráno studené odebírá Vám životní energii abyste ho mohli strávit.

Než se dostaneme k jídlu ráda bych se krátce zmínila o Vláknině Zinobiotic složené s 8 druhů vláknin, betaglukanů a inulínu, vytvořené tak, aby podpořila mikrobiom celého střeva a tím upravila trávení a imunitu. V případě, že Vás zajímá, ozvěte se mi vysvětlím Vám nezávazne víc.

Co tedy jíst?

Vše, co rozžehne trávicí oheň. Kaše – kukuřičné, jahelné, ovesné, pohankové…teplé polévky (klidně i ráno). Káva, rozžehne trávicí oheň uměle (jako benzín do ohně). Naopak sýry, jogurty, určité ovoce, ochlazují a zvlhčují (mokré dřevo nechytne) Z dlouhodobého hlediska proto škodí. Nejezte je ráno a vždy s teplým jídlem.

Jezte luštěniny i cizrnu a vařte je s kořením (saturejka, kmín, majoránka…). Zeleninu jezte většinou ohřátou, ideální je dýně, kedlubna, mrkev a všechna zelenina přirozeně sladce chutnající. Studené saláty omezte. Nejlepší ovoce jsou hrušky a jablka, s přibývajícím chladem i sušené ovoce v menším množství (obsahuje velké množství energie).

Z bylinek vše, co posílí trávení: měsíček, řepík, kopřiva, zeměžluč, pelyněk …. Používejte hodně koření ( klidně i ve formě čajů na zklidnění) hlavně kurkumu, kari, skořici, zázvor, kmín, bazalku, pepř…. Pokud Vám to žaludek dovolí (v případě že máte větší potíže, tak koření může být problém). No a samozřejmě houby (jen ty jedlé :)). Mají mnoho benefitů, vlákninu, betaglukany…

Aromaterapie:

esenciální oleje mají veliký potenciál na zharmonizování nejen psychiky ale i zdraví. Doporučuji jak do aromalampy, tak je můžete přidávat i do jídel nebo nápojů. Neprohloupíte, pokud použijete EO z byllin a koření podporujících trávení doporučuji i ne moc obvyklou Anděliku,

Jak jíst?

V klidném prostředí, bez televize, počítače, nejlépe abyste se mohli soustředit na jídlo, na jeho chutě, barvy, vnímat reakce svého těla. Udělat si z každé konzumace jídla klidný rituál. Sebelepší jídlo, které sníte ve spěchu a stresu, Vám nepřinese užitek – naopak.

A na závěr:

začíná období zvýšené nemocnosti Bude méně sluníčka, zeleniny a ovoce…Mnozí se zaměří na nákup doplnkú stravy, na podporu imunity… Nejčastějí navštíví lékárny.

Než se rozhodnete pro lékárnu, zamyslete se, zda je nejlepší volbou (někdy ano, ale někdy ne). Sledujte kolik lidi platí za podporu zdraví, možná Vás to překvapí. Přemýšlejte, zda to Vaše funguje, zda nekupujete jž pátým, šestým…desátým rokem stejné produkty a máte stejné neuspokojivé výsledky. 

Možná je čas na změnu. Zinzino doplnky stravy jsou založené na testování z Vaší kapky krve. Testování se vyplatí. Pravděpodobně zjistíte, že Vaše doplnky nefungují jak by měli. Mile Vás potěší, když se po 4 měsících užívání Zinzino otestujete a zjistíte, že dle kapky krve jste na tom lépe.

Již nebudete chtít platit za něco, co nefunguje a pravděpodobně se přesvěčíte i na vlastním těle, že je Vám fyzicky lépe. Pokud to zvažujete budu ráda Vaším průvodcem.

MŮŽE TO BÝT ROZHODNUTÍ KTERÉ ZÁSADNĚ ZMĚNÍ VÁŠ ŽIVOT K LEPŠÍMU.

Zde je video ve kterém uvidíte 3 pohledy na jednu věc. 

Téma: Co si v lékárně ne/koupíte

Diskutujeme tři:

já – terapeutka celostní medicíny, bylinářka a potravinářka,  Zdenka – výživová poradkyně a Mirka – bývalá pracovnice lékárny

Odkaz na video

https://youtu.be/KGOly48Ytnw

Mějme se rádi, a plňme si každý den alespoň jednu vnitřní touhu.

S láskou a porozuměním

Adriána

Příspěvek byl publikován v rubrice Samouzdravovací novinky. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář