10+1. BUDU PRVNÍ, KDO TO ZVLÁDNE

Budu první, kdo to zvládne

moje 10+1 pravidlo

V životě jsem mnohokrát překonala sebe a svá očekávání navzdory tomu, co si  myslelo okolí.

Ve třeťáku mi třídní (učitel matiky a chemie) řekl, že nedokážu vystudovat chemii, protože jsem chytrá, ale zbrklá a málo systematická. Díky jeho větě jsem dostala impulz (co chemie? mohlo by to být to pravé? co dokázat všem, že to zvládnu). Maturita tomu neodpovídala, měla jsem z chemie dvojku s odřenýma ušima. Vytáhla jsem otázku, kterou jsem se neučila a doufala, že bude v nejhorším stačit vysvětlit principy, ale nestačilo (dodnes si pamatuji název otázky). Třídnímu se potvrdila jeho teorie a mne se prohloubilo odhodlání chemii zdolat. Vydtudovala jsem ji s vyznamenáním. Dnes jsem ráda, že ji mám, nedokáži představit lepší průpravu do života.

Když jsem byla ve druhém měsíci těhotenství (mé první), tak v práci, všichni onemocněli po jídle na obědě salmonelou, kromě dvou lidí:

jednoho pána, který nedojedl oběd, nechutnal mu a mne (já jsem si ještě dala nášup). Pro mne to bylo jednoduché, nesmím onemocnět, protože by to byla možná konečná pro mé dítě a to jsem nechtěla připustit. Byla jsem na hygieně 2x na stěry, bylo jim to divné, že nemám salmonellu jako všichni ostatní. Dcera se narodila v pořádku.

Mohla bych pokračovat. Hodněkrát jsem překonala sebe, očekávání lidí, víru v sebe a dalo mi to hodně zkušeností a sílu do života.

VŠE ČEMU UVĚŘÍTE JE MOŽNÉ I KDYŽ TOMU SVĚT NEVĚŘÍ, DŮLEŽITÉ JE, ŽE TOMU VĚŘÍTE VY.

Přestaňme žít zkušenosti někoho jiného. Tak budu první na světě, kdo to zvládne – to je přece krásné být v něčem dobrý ne?

Zjistíte, jakou máte sílu a moudrost, pochopíte nepochopitelné, naučíte se respektu k sobě i jiným věcem, budete díky tomu vášnivěji milovat život…..

Získáte mnoho dobrého a víru v sebe radost z práce před sebou, která bude pro druhé nepochopitelná, neskutečná a možná i hloupá, ale Vy víte, že to má smysl. Stojí to za to. A možná díky té nezdolné víře i přežijete to, co se jakože přežít nemusí nebo nedá  (to je také jeden z mých příběhů).

Díky lidem co se nebojí, svět spěje k lepšímu, díky Vaší odvaze bude Váš svět šťastnější a naplněnější a možná i život lepší a delší. Nic co má smysl se nezískává snadno, ale radost vítěze, za to stojí.

Ať řešíte cokoliv jsem s Vámi a jestli budete chtít, budu Vás podporovat i více.

Buďte v tom svém první na světe a v okolí.

Adriána

Příspěvek byl publikován v rubrice Moje 10+1. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Jeden komentář: 10+1. BUDU PRVNÍ, KDO TO ZVLÁDNE

  1. Pingback: Samouzdravovací novinky – Červen + Příběh záchranářky | Samouzdravení

Napsat komentář