Samouzdravovací novinky – Zklízejte čerpejte a připravujte

Moji milí

Nastává období zklidnění nás i přírody.

Po teplých dnech přichází chlad, sklizeň a niternější zamýšlení. Sklízíme, co jsme zaseli doposud a připravujeme semínka pro novou sklizeň (platí to i duchovně). Proto buďme bdělí, ale ne přemýšliví, spíše otevření a vnímaví. Teď nám to půjde lépe. Teď ještě máme šanci dovyživit ducha i tělo.

Září je období Sleziny a Slinivky.

Slezina se podílí na obranyschopnosti. Pokud jsme náchylní k onemocnění, je to její oslabení. Podílí se i na vitalitě a chuti do života. Slinivka, je důležitá pro trávení, a má na starost sliznice. Symbolizuje lásku, se kterou máme přistupovat k životu.

Oslabení slinivky a sleziny:

Mezi projevy patří, starostlivost, nadměrné přemýšlení, tvorba oparů, porucha zažívání, nadýmání, náchylnost k modřinám, únava, snížená imunita nebo i snaha poučovat. Extrémní chuť na sladké nebo naopak absolutní nechuť na sladká jídla.

Jak se dostat do rovnováhy?

  • Každý den ochutnejte všech 5 chutí (slaná, sladká, pálivá hořká a kyselá).
  • Omezte cukr a bílou mouku, čokoládu, přepalovaná jídla a alkohol.
  • Pomalu zapomeňte na zmrzlinu (už jen když je hodně teplo).
  • Vyhýbejte se vlhkému prostředí, jako sauna nebo pára.
  • Zařaďte:vše, co je přirozeně sladké a to, co nám příroda nyní nabízí.
  • Také pobyt na čerstvém vzduchu a denním světle pomůže zharmonizovat oba tyto orgány.
  •  Dobré je krátké opalování, které může být zároveň otužováním.
  •  Meditujte a užívejte si procházek při západu nebo východu slunce.
  • Masírujte se.
  • Nepřepínejte se a choďte brzo spát a brzo vstávejte.

Z obilovin jsou vhodné jáhly a sladká rýže, ze zeleniny vše, co je žluté, kulaté a co roste nad zemí např. dýně, brambory, kukuřice nebo cibule.

Vnímejme krásy kolem nás, důvěřujme sobě a všemu, co nám přichází do života. Nic se neděje náhodou, dovolme si mít se rádi a předávejme lásku dál.

Je to ideální období na upevnění nových vztahů.

S láskou Adriána

Příspěvek byl publikován v rubrice Samouzdravovací novinky. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář