Samouzdravovací novinky – Využijme energii jara

Moji milí

Je čas probouzet tělo. V přírodě začíná nejdynamičtější období růstu z celého roku. Využijme toto dynamické období pro své plány. Pokud je Vašim plánem zabývat se bylinkami, zvu Vás do Litvínovic 11.3. na můj kurz (Ne) tradičního bylinářství víc se dozvíte zde: https://samouzdraveni.cz/?p=2569.

V březnu je ohrožen žlučník.

Jak se jeho oslabení projeví?

Například bolestmi kloubů – kyčlí, ramen, loktů, kolen, ale i bolestí pod hrudní kostí, nespavostí (obzvláště mezi 23:00 – 01:00), nevolností po jídle, nadýmáním, bolestmi hlavy až migrénami. Také žlučovými kameny a záněty žlučníku.

Na psychické úrovni jsou to zlost a agrese. Mohou být i potlačované. Strach stát si za potřebami a názory, vyhýbání se konfliktům a držením vše v sobě, může způsobit koliku. Kameny jsou zhmotněná zloba. Nerozhodnost a bojácnost ukazuje na oslabenou funkci žlučníku.

Jak se dostat do rovnováhy?

Omezte tučná a smažená jídla a vyřaďte živočišné produkty vč. mléka. Jakékoliv chemické preparáty neužívejme, pokud je to možné! Nejohroženější orgán jsou oči. Je potřeba je chránit a je dobré cvičit zrak (viz např. mé online cvičení, které je krátké, je jednou týdně večer a je zdarma: https://samouzdraveni.cz/?page_id=1518).

Duševní stav je důležitý a spokojenost je na prvním místě. Je potřeba s klidem „trávit“ názory a postoje druhých (obzvláště ty, které s námi nesouzní). Vnímejme emoce jako pozorovatelé, pokud nám nevyhovují, vyměňme je na příjemné a staré nechme odejít.

Jaké potraviny posílí žlučník?

Teď je to vhodné období pro detox (půst, sauna ale i úklid…). Na očistu buněk velice dobře fungují např. kvalitní oleje s omega 3, nebo chlorela (mohu pomoct s výběrem). Ráno pijme teplou vodu, případně i z citrónem. Jsou vhodná teplá jídla už i se syrovou zeleninou. Postupně zařazujme i potraviny s osvěžujícím účinkem. Pomohou jak žlučníku, játrům, tak i krvetvorbě.

Zařaďme to, co začíná růst, dobré je klíčení (viz fotku zde, jak se dá vyrobit velice účinná klíčící nádoba. Nejčastěji klíčím mungo). Pickles, kysané, zelí, saláty, ředkvičku, ředkev, pampelišku, kopřivu, polníček, červenou řepu. Z obilovin bulgur, kuskus, pšenici špaldu, rýže, žito. Velmi vhodné je cokoliv, co naklíčíme. Konzumujme vše, co je přirozeně kyselé a zelené.

Teď nám udělají službu i krátkodobě užívané bylinné čaje, s hořčinami a močopudné – kopřivový čaj, máta peprná, pampeliška, čekanka, ostružina, měsíček, řepík, jablečník, lapacho, z bylin ostropestřec různá koření např. kurkuma a citrónová voda. Je dobré tělo propláchnout častým pitím čisté vody.

Při potížích se žlučníkem jezte přes noc namočené mandle a to dlouhodobě.

Jak si pomoct aromaterapií.

Je důležité, abyste věděli, že jakýkoliv esenciální olej který Vám vyhovuje má velké detoxikační a desinfekční účinky. Pro tento měsíc jsem vybrala tyto EO: Rozmarýn, Máta, Heřmánek, Smil, Fenykl… Pokud Vás zajímá, proč jsou dobré a jak je používat, tak se mne můžete zeptat nebo určitě najdete spoustu informací na internetu nebo zde: https://mybewit.com/r/i4bp0bey Odkaz je registrační ale nic Vás registrace nestojí jen vidíte okamžitě i slevy na produkty, které byste bez registrace neviděli. Nemusíte nic objednávat ale můžete se hodně dozvědět.

Vnímejme s láskou překážky jako výzvy a život jako hru. Vše je příležitost k růstu.

Adriána

Příspěvek byl publikován v rubrice Samouzdravovací novinky se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář