Samouzdravovací novinky – Plánujte a realizujte

Moji milí

Příroda se probouzí a my taky. Je to nejdynamičtější období. Pokud jsme přes zimu nenabrali dostatek sil, je potřeba v tomto získat energii na nadcházející rok. Zvláště, trpíme-li únavou nebo bolestmi hlavy.

V březnu je nejvíce ohrožen žlučník.

Jak se oslabení žlučníku projevuje?

Například bolestmi kloubů – kyčlí, ramen, loktů (tenisový loket) nebo i kolen, zejména z vnější strany, ale i bolestmi pod hrudní kostí, nespavostí (obzvláště mezi 23:00 – 01:00), nevolností po jídle, nadýmáním, bolestmi hlavy až migrénami. Mezi známé projevy patří žlučové kameny, záněty žlučníku a nádory.

Na psychické úrovni jsou to krátké a rychlé projevy zlosti, vysílání agrese a hněvu, které mohou být i potlačované. Žlučníkové kameny jsou zhmotněná, agrese. Strach stát si za potřebami a názory, vyhýbání se konfliktům a držením vše v sobě, může způsobit žlučníkovou koliku. Také nerozhodnost a bojácnost poukazuje na oslabenou funkci žlučníku

Jak se dostat do rovnováhy?

Odlehčete trávení. Omezte tučná a smažená jídla, živočišné produkty vč. mléka a chemické preparáty, pokud to jde vyřate alespoň na chvíli ze života!  Patří tam i nepřírodní kosmetika a domácí čistící prostředky. Nejohroženějšm smyslový orgán jsou oči. Vše, co pro ně teď uděláte se násobí. Doporučuji navštívit naše středeční cvičení na oči. Je zdarma a jen na půl hodiny více informací máte zde:https://samouzdraveni.cz/?page_id=1518

Je důležité věnovat se svému duševnímu stavu. Spokojenost je na prvním místě. Naučte se s klidem, trávit“ názory a postoje druhých (obzvláště ty, které s námi nesouzní).

Uvědomme si, že cizí názory se Vás netýkají. Vnímejte se jako pozorovatelé. Pokud Vám emoce nevyhovují, změňte je a těm „starým“ poděkujme a nechme je odejít.

Jaké potraviny nám pomohou posílit žlučník?

Je to vhodné období pro očistu našeho trávení. Dobrá je horká voda s citrónem, přerušovaný půst a kvalitní směs vláknin např. Zinobiotic od firmy Zinzino, která je navíc plná správných betaglukanů a inulínu. Doporučuji zhlédnout 18minutové video, jak moc práce dokážou ve vašem těle udělat betaglukany. https://www.youtube.com/watch?v=8AavmakSb14

Ráda vám pomohu s výběrem vláknin, nebo zařídím abyste měli Zinobiotic za dobrou cenu i s mojí podporou (ozvěte se mi).

Na začátku března jsou vhodná teplá jídla s kombinací syrové zeleniny. Postupně zařazujeme i potraviny s osvěžujícím účinkem. Pomohou jak žlučníku, játrům, tak i naší krvetvorbě.

Ze zeleniny jíme vše, co roste. Pickles (nakládaná kvašená zelenina), zelí i kyselé, saláty, ředkvičky, ředkev, kopřivu, polníček, řepy. Z obilovin bulgur, kuskus, pšenici, rýiži. Dobré je cokoliv, co naklíčíme. Z luštěnin fazole. Z hub hlívu ústřičnou. Jíme ve větší míře vše, co je přirozeně kyselé a zelené.

Na očistu užíváme i čaje, (kopřivový čaj, lapacho, matcha, ostropestřec, mátu, pampelišku, čekanku, ostružiník, měsíček, kurkumu, řepík nebo citrónovou vodu). I potraviny jako chlorella, omega 3 oleje, zelený ječmen… nám pomohou s očistou a nakopnou nás k výkonům a zdraví. Pijme vodu, abychom tělo krásně „propláchli“.

Při potížích se žlučníkem jezte po ránu přes noc namočené mandle – dlouhodobě.

Je to období kdy více vnímáme neúspěch a jsme netrpěliví. Zaměřme se na to co si myslíme, že nám nejde a pokusme se pochopit, že jsme toho již hodně zvládli. Plánujme teď – plány budou realistické. Začněme je realizovat – bude na ně dost času a energie.

Z esenciálních olejů je vhodný heřmánek, levandule, eukalypty a vše co nás uklidní a uvolní. Doporučuji kouknout na BEWIT.Když si zkopírujete můj odkaz 478X9YFHI1KMVMHW a objednáte produkty u Bewit, tak máte na první nákup 15 % slevu. Kupón je funkční do konce března. Nezapomeňte si v košíku před placením uvést uvedený kupón.

Jedno krásné motto na závěr:

Ptáme se sami sebe: „Kdo jsi abys byl geniální, oslnivý, talentovaný, báječný…?“

A kdo jste, ABYSTE PŘESNĚ TAKOVÍ BÝT NEMOHLI?

Světu neprospějete, když se budete držet u zdi

S láskou Adriána

Příspěvek byl publikován v rubrice Samouzdravovací novinky. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář