Samouzdravovací novinky – uvolněte napětí, doplňte živiny a sněte

Moji milí.

Mám pro Vás novoroční dárek.

Kupón na 15% slevu  478X9YFHI1KMVMHW

platí až do konce února na nákup u BEWIT. Nezapomeňte si v košíku před placením zadat uvedený kupón

Je to pro neregistrované a pro ty, kteří ještě nedosáhli na slevy u Bewit. Jestli chcete vyzkoušet produkty, nebo si případně udělat bezplatnou nezávaznou registraci – možnou i bez nakupování (pokud nad ní uvažujete ozvěte se mi uděláme ji spolu a případně vymyslíme pro Vás co nejvýhodnější objednávku)

Leden

– nový rok, nová předsevzetí, přání, nové aktivity a rozhodnutí Také nové naděje lepších zítřků. Příroda hluboce spí a sbírá sílu. Je potřeba také více spát, odpočívat, nahlížet do nitra a shromažďovat duševní i fyzické síly. Zima je jin a element vody. Energie je málo. Nejcitlivějšími orgány jsou v lednu močový měchýř a v únoru ledviny.

Močový měchýř je místo shromažďování odpadní vody. Pokud je moč tmavá je nutné více pít.

Jak se projeví oslabení močového měchýře?

Nejčastější záněty močovodů a močového měchýře, dále mykózy, zúžení močovodů a trubice a nádory. Projevem je časté chození na záchod často s pálením nebo i bolestí. Na záněty jsou náchylnější ženy. Taky špatná kvalita vlasů, vypadávání, jemnost a ztráta lesku jsou příčinou oslabení. V lednu je to však normální že se zhorší kvalita vlasů. Vyčkejte bude líp.

Taky studené ruce a nohy (pozor na jejich prochladnutí), noční močení, záněty středního ucha, hluchota, noční můry a pomočování u dětí (spodní pláč dítěte = tlak rodičů a školy), bolesti zad (obzvlášť v bederní oblasti a krční páteř, ztuhlost kolem celé páteře) a problémy s kostmi.

Duchovní příčina je lpění na názorech, strach z uvolnění a skryté slzy. Zánět a bolest jsou hluboko ukryté křivdy, související se vztahy. Zbavujme se starého, vyjadřujme své pocity, příjemné i nepříjemné.

Jak se dostat do rovnováhy?

Je nutné pít (např. „křišťálovou“ vodu, bylinkové čaje) a močák propláchnout. Nepijte sladké nápoje, omezte cukr. Sladké znemožní odplavit špatné bakterie z těla. Můžeme použít éterické oleje (rozmarýn, borovice, šalvěj, eukalyptus) k masážím podbřišku.

Smyslovým orgánem jsou uši, dávejte si pozor na jejich ofouknutí zimním větrem.

Močení je uvolnění nahromaděného tlaku tekutiny, Přeneseně na psychiku, tlaku na duši. Strach, podrážděnost, vztek, neschopnost se prosadit (zejména u dětí), pocit nesvobody oslabuje, až blokuje močový měchýř. Vyjadřujte emoce a potřeby, bez zloby. Dopřejte si odpočinek a naučte se uvolnit stres.

Jaké potraviny posílí močový měchýř?

Potřebujeme prohřívat. Jídlo by mělo být sytější a bohatší na tuky. Jsou vhodné slanější potraviny a vyhněte se cukru. Při zánětech doplňujte přirozený vitamin C. Preventivně působí brusinky (šťáva nebo sušené plody). Hodně protizánětlivě působí KVALITNÍ oleje s omega 3, běžně dostupné v lékárně to neumí (budu ráda, když se na mne v případě zájmu obrátíte).

Leden je doba luštěnin, hlavně fazolí. Vhodné obiloviny jsou pohanka, oves, kroupy, celozrnná rýže. Z ovoce jablka a nejvhodnější zelenina je kořenová a kvašená (zelí), česnek a cibule. Vnitřní teplo dodají polévky bez mouky. Pro dodání enzymů ječmen (i když ochlazuje jeho benefit je obrovský – pokud si do něj přidáme zahřívací koření tak se jeho chladivý efekt ruší – skořive, zázvor, kurkuma…) můžeme použít zeleninové smootie, nebo Umeocet.

Citrusy a mléčné výrobky, vypusťte, přináší chlad a zahleňují. Vyhněte se i alkoholu.

Pro posílení je vhodný čaj Matcha, z květů černého bezu, přesličky, jitrocele nebo břízy.

Nezapomeňme na svízel, kukuřičná vlákna, přesličku, které močový měchýř uklidní. Přeslička se používá i k léčbě močových kamenů.

Dejte si čas na sny a plány. Buďte v klidu a odpočívejte jen tak se nejlépe připravíte na nadcházející rok. Co je dnes skryto zítra vyroste jen potřebujete semínko.

Přeji Vám aby se Vám život líbil

Příspěvek byl publikován v rubrice Samouzdravovací novinky. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář