Zřízení miniporadny

Zřízení miniporadny

Jsem ráda, že se vám stránky líbí – budou ještě mnohem zajímavější!

Proto jsem právě zřídila „Miniporadnu“ pro registrované, v níž se mě můžete zeptat na cokoli a já pokud  budu vědět (a já budu vědět :) ) tak vám odpovím, popřípadě poradím.

Vaše dotazy můžete psát do komentářů, tam vám budu i odpovídat.

Prosím od nového roku máte poradnu rozdělenou na 3 části. budu ráda, když budete svoje otázky směřovat tam, je to pak pro všechny přehlednější. Jestli nevíte, kam Váš dotaz směřovat využijte 3. část – Ostatní.

Děkuji

Příspěvek byl publikován v rubrice Miniporadna - archiv. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

120 komentářů: Zřízení miniporadny

  1. jitka napsal:

    Ahoj Adriano,
    zdravím Tě touto cestou.
    Ráda bych Tě poprosila o stručné doporučení co a jak dávat ročnímu dítěti, které právě přechází z plného kojení na příkrmy. Zbyde-li chvilka, prosím též o radu ohledně úpravy jídel.
    Děkuji moc za Tvůj čas a budu se těšit na brzké setkání při vánočních radovánkách ve škole.
    Jitka Kačerová

  2. Adriána Kašparová napsal:

    Ahoj Jitko.
    U ročního kluka už určitě přikrmuješ a máš za sebou období jednodruhových jídel. V současném zimním období je velide dobré využít toho, že ještě jsou dýně a zařadit je do jídelníčku (jsou velice zdravé a výborné, lehce se i připravují). Dobré je začínat rána kaší (jakoukoliv – pohankovou, ovesnou, jahelnou např s ovocem a skořicí) obědy cokoliv myslím, že roční dítě pokud netrpí alergiemi, tak určitě může už cokoliv. K večeři určitě polévky a dobré je i jíst klasickou Šumavu (je žitnopšeničná tím i lépe stravitelná než rohlíky a pečivo), nebo něco žitného nebo špaldového – je to lépe stravitelné. Je vhodné učit už malé děti na namazané pečivo s kvalitním olejem (mašlujeme mašlovačkou např. olivový, konopný, dýňový…). Neboj se mazat občas sádlo a máslo každý den – dítě potřebuje cholesteroly více než dospělák. Určitě NENÍ DOBRÉ učit na mléčné výrobky (kromě másla a výjimečně smetany a bryndze – koukni na můj článek o mléčných výrobcích). Takže žádné jogurty a tvarohy – Ne. Více bychom si museli říci na setkání, protože netuším jak to dnes máte a co přesně potřebuješ vědět.
    Přeji krásný adventní čas Adriána

  3. vachulkovaeva napsal:

    Dobrý večer,prosím o radu jak lépe zvládat neurózu trávicího traktu,možná je to dráždivý tračník .Způsobuje mi to trávicí obtíže spíše spastického typu.Je mi 62 let.
    Děkuji

    • Adriána Kašparová napsal:

      Dobrý den paní Evo.

      Chtělo by to zjistit příčinu ne jenom z hlediska medicínského, ale i z pohledu celostní medicíny. Zkuste přemýšlet co, nebo kdo Vás v životě už delší dobu neustále (možná skrytě) štve a zkuste to změnit. Na akutní stavy je velice dobrá kombinace 3 bylin harmonizují, desinfikují a uklidňují. Jsou to heřmánek, máta a meduňka vše ve stejném poměru smíchat a zalít horkou vodou. Po 15 minutách pít jako čaj, ale předtím je důležité čaj i inhalovat (stačí jen chvilku k němu čichat, není nutno klasicky) až pak pít. Moc hezky voní a působí i přez čich. Přeji Vám ať se Vám uleví.
      Adriána

  4. ajusak1 napsal:

    Dobrý den, můžete mi poradit nějaké bylinky na podporu otěhotnění? A hlavně pro manžela, je možnost zlepšit spermiogram?

    • Adriána Kašparová napsal:

      Dobrý den.

      Nedala jste mi moc informací, ale pokusím se Vám poradit.
      Manžel musí nechat co nejvíce větrat varlata může si je ve sprše i sprchovat vlažnou vodou, takže žádné těsné boxerky a slipy, ale klasické trenýrky jsou z hlediska reprodukce nenahraditelné :)) a dnes bývají i hezčí než byli. Vím o čem mluvím mám kromě manžela doma ještě 2 syny a nic jiného nenosí. Byliny pro manžela jsou: petrželové nebo mrkvové semínko, vrbovka, kotvičník, eleuterokok, celík zlatobýl a jestřabina.
      Ze zeleniny určitě okurka, rajče, brokolice, petržel a celer.
      Byliny pro Vás: meduňka, pampeliška, sléz, kontryhel,pivoňka, kotvičník, eleuterokok, celík zlatobýl a jestřabina.
      Zelenina – dýně, avokádo, ovoce hruška a jablko.

      Dále slunečnicová, dýňová a lněná semena lískové a vlašské ořechy pro oba.

  5. Lucijka napsal:

    Dobrý den, zaujala jste mě dnes v pořadu Sama doma, mám velkou radost, že jste :)…začala jsem se probouzet a více lnu k přírodě a k jejím darům a zázrakům a velice mě zaujala vaše rady ohledně kosmetiky z přírodních zdrojů. Zkoušela jsem přípravky bio a přírodní kosmetiku z drogerie DM, také kosmetiku od pana Karla Hádka, ale u ničeho jsem nevydržet, jelikož to mou pleť ihned rozházelo a zkončila jsem v péči paní doktorky na kožním :)) Prosím vás tedy o radu, je mi 28.let, mám velmi citlivou pleť, mastnou T zónu s rozšířenými žilkami na nose. Mmntálně používám kosmetiku Ryor. Mohla byste mi poradit vhodnou péči? Velmi děkuji.

    • Adriána Kašparová napsal:

      Dobrý den Lucie.
      Mohu Vám doporučit čaj Dvojzubec+celík zlatobýl+kaštan květ. Vy si určitě nedělejte napařovací peeling, ale rovnou masku kterou jsem tam dělala místo bylin použijte droždí nebo vajíčko a nanést opravdu kvalitní nejlépe domácí krém, co neobsahuje konzervanty ani aromata, nebo obyčejné bambucké máslo, budete překvapená jak bude fungovat.
      Nebo se můžeme domluvit a udělám Vám krém nebo olej na míru.
      Radujte se ze života ať má Vaše srdce radost.
      Ať je Vám lépe

      • Lucijka napsal:

        Děkuji za odpověď. Ještě bych se ráda zeptala, rozšířené cévky mám i na nohách, na některých místech se prolínají tak, že působí jako modřinky, občas mě ta místa i bolela, spíše v těhotenství, teď jsem rok a půl po porodu, ale začaly se mě objevovat i křečové žíly, na pravé noze jsem se předevčírem všimla, že mi křečovka na pravé noze i vystoupla. Křečovky měla babička i děda a má je i má mamka. Je možné, změnou přístupu k životu, se jich nadobro zbavit, i těch, které již mám?
        Zřejmě v něčem dělám stejnou „chybu“, jako moji předci 🙂 Jen zatím nevím, co opakuji. Zaujala mě ve vaší odpovědi věta „radujte se ze života, ať má vaše srdce radost“. To se zřejmě týká mého „problému“? Radost ze života? 🙂
        A ještě vás prosím, na kolik by mě vyšel krémík na míru?
        Jinak pleťová tonika a mléka na zbavení nečistot, na které jsem zvyklá při používání běžné kosmetiky, nic takového používat nemusím? Jak se zbavím nečistot a mastnoty?
        Předem vám moc děkuji 🙂

        • Adriána Kašparová napsal:

          Lucie.

          Křečové žíly jsou o křečovitém způsobu života, protože jsou na pravo tak se jedná o přítomnost. Nejdůležitější je se uvolnit UVOLNĚTE se v životě.
          Trochu pomáhá čaj s kaštanového květu (pít anebo kaštanová mast mazat) hodně cvičte ktoužení a různé protřepávání s nohama nahoru. Jestli je křečová žíla nová, může i zmizet. Hlaďte si ji a i celé nohy a děkujte jim, jak se o Vás hezky starají a všudew Vás nosí. Mluvte s nimi, potřebují to. Krém stojí 125Kč + 55 pošta a zabalení. Nečistot se nejlépe zbavíte napařovacím peelingem a jestli nemáte čas stačí při mytí střídat alespoň 2x studenou a teplou vodu a vždy skončit u teplé a pak nanést krém

          • Lucijka napsal:

            Hezký den paní Adriano, děkuji za Vaši pomoc. Ráda bych se ještě optala, jak jsem již psala, mám velmi citlivou pleť s mastnou T zónou. Nebude na mne máslo příliš mastné? Vstřebává se dobře? Zkoušela jsem sádlo, a to zůstalo na povrchu pořádně mastné. Ráda bych si zkusila vyrobit sama svůj krém. Chtěla bych vyzkoušet Vámi zmiňované Bambucké máslo. Prosím Vás, to máslo si mám pořídit nerafinované nebo rafinované? Rovnou si ho mohu přendat do určené nádoby a natírat?
            Děkuji.

        • Adriána Kašparová napsal:

          Dobrý den Lucie.

          Máslo je lepší nerafinované v Bio kvalitě např. od Salusu nebo Atoku.
          Vstřebává se dobře. V případě, že by se nevstřebalo, stačí ho po nanesení cca 1.min přebytek setřít do ubrousku (to je ale škoda) nebo do rukou a promažete si i ruce.
          Můžete ho používat rovnou, ale protože máte problematickou pleť dokupte si do něj alespoň tea three a šalvěj a olejíček který Vám bude vonět, abyste z něj měla požitek. Jestli budete chtít více (jiné kvalitní oleje v krému a bachovy esence) tak si krém můžete u mne objednat.
          Přeji radostný den
          Adriána

  6. svestkovaj napsal:

    Dobrý den,
    již dlouho dobu mám problém s nesnesitelnou chutí na sladké, především na čokoládu a oplatky. Většinou po obědě je to nejhorší. Dokázi sníst třeba 200g čkolodáy najednou, nebo mi hrozně chutná salko, to nemám vypít celou plechovku. Je to až kupodivu, že s váhou vůbec problém nemám. Manžel vždycky kroutí nevěřícně očima co všechno dokáži sníst a jaké kombinance. Protikladem je, že mi strašně moc chutná ovoce, v létě ho čerstvé dokažu jíst po kilech. V zimě jím v podstatě pouze jablka, někdy banány. Ale co s tím sladké, co tělu chybí, že takhle reguji, nebo je to druh závislosti? Můžete mi prosím poradit jak na to. Navíc v současné době kojím dítě a mám strach, aby přemíra sladkého neměla vliv i na něj. Je mi 35 let.

    Děkuji za odpověď a s pozdravem
    Švestková

    • Adriána Kašparová napsal:

      Váš problém se jmenuje Slezina a Slinivka a jste přímo ukázková na učení, jak tělo dáva najevo nesoulad v daných orgánech.
      Je to problém složitější než na miniporadnu. Určitě si ale sežeňte jestřabinu, pampelišku a celík zlatobýl a popíjejte čaj. Je i pro těhotné a kojící.
      V každém případě si začněte ráno vařit sladké kaše (nesladit cukrem ale medem a ovocem případně džemem). Zmírní se Vaše chutě na sladké během dne.
      Dcera s tím problém mít nebude, možná má akorát sladší mléko a tím ji vlastně vychovávate k tomu, že bude možná upřednostňovat sladkou chuť, ale nemusí.
      Spíše Vy přemýšlejte o celostní poradně, jestli to nechcete řešit.

  7. mintaka napsal:

    Dobrý den,
    je mi 32 let a stále mě trápí akné. Mohla byste mi poradit nějaké vhodné bylinky. Děkuji.
    V.

    • Adriána Kašparová napsal:

      Dobrý den.
      Záleží v kterých partiích akné máte a kdy se projevuje nejvíce. Mám málo informací, ale z toho co mám Vám mohu doporučit čaj Dvojzubec+celík zlatobýl+jestřabina. Navíc si dělejte napařovací peeling (nahřát se nad měsíčkem nebo heřmánkem) a pak ochladit ve studené vodě, pak znova napařit a nanést opravdu kvalitní nejlépe domácí krém, co neobsahuje konzervanty ani aromata, nebo obyčejné bambucké máslo, budete překvapená jak bude fungovat.
      Nebo se můžeme domluvit a udělám Vám krém nebo olej na míru.
      Ať je Vám lépe

  8. Michaela.h napsal:

    Dobrý den,
    ráda bych se zeptala zda existují nějaké osvědčené bylinky proti vráskám :-D. Pokud ano tak jaké a jak je užívat. Mám docela citlivou pleť a z krémů z drogerií se mi většinou dělají vyrážky.

    Předem velmi děkuji za odpověď.

    • Adriána Kašparová napsal:

      Opravdu osvědčené, na aplikaci z venku – oplachy, masky jsou ty co jsem uváděla v pořadu sama doma (bez, lípa). Navíc ještě přeslička, ale ta se musí nejméně 10 minut vařit a pak aplikovat každý den po dobu alespoň 14 dní.
      Kromě bylin je do masek proti vráskám výborná mateří kašička, vejce hlavně bílek a droždí. Nezapomeňte na smetanu. Ze zeleniny jednoznačně okurka, z ovoce broskev a samozřejmě jednoznačně ricinový olej (okolo očí a na krk, jinak na obličej ne, zvyšuje ochlupení ale řasy budou po něm nádherně zdravé a dlouhé a oční vrásky se vyhladí). Nejlepší je si vyrobit vlastní krém, nebo použít masky a zábaly.
      Snad jsem odpověděla srozumitelně.
      Přeji hodně zdaru ve zkoušení domácí kosmetiky

  9. Jana H. napsal:

    Dobrý den, já bych se chtěla zeptat, jak si mohu přírodní cestou pomoci na zahuštění vlasů. Po porodu a dlouhodobém stresu mi hodně vypadaly vlasy, téměř do lysin. Dá se nějak obnovit původní hustota? Snažím už se být v klidu, hormony už se mi také srovnaly, ale vlasy stále nedorůstají.

    • Adriána Kašparová napsal:

      Dobrý den Jano.

      Vaše ledviny dostaly zabrat a tak je posilte čajem z celíku zlatobýlu (nekupujte v lékárně, ale v bylinářství) musí ho být ve směsi až 50% pak si k němu přidejte sedmikrásku (můžete si ji už i natrhat) a jestřabinu. Vše jsou to bylinky vhodné i pro těhotné a kojící.
      Záleží jak dlouho jste bez vlasů, ale vždy je naděje. Kupte si ricinový olej a každý den nejméně 3 týdny si ho vtírejte do míst, kde Vám chybí porost.
      Každý den si říkejte při aplikaci čehokoliv na vlasy, že to děláte „pro krásu mých vlasů“ a ony to pochopí a odmění se Vám za Vaši lásku a starostlivost.
      Kupte si kvalitní šampon od kosmetiky Khadí a jiný už zatím nepoužívejte. Zkuste i jejich bezbarvou henu na výživu nebo i přímo barvu na vlasy.

      • Jana H. napsal:

        Moc děkuji za rady. Jen bych ještě potřebovala doplnit některé informace.
        Kolikrát denně mám pít ten doporučený čaj?
        Ten ricinový olej mám vetřít a už nesmívat? Mám po něm mastné vlasy.
        A co si myslíte o lopuchovém odvaru? Pomohl by?
        Vlasy vypadávaly postupně tak asi rok. Nevím, jestli je ještě šance, že se jejich hustota obnoví…

        • Adriána Kašparová napsal:

          Dobrý den Jano.
          Rok je krátká doba, takže kořínky ještě pravděpodobně žijí a je veliká šance, že se obnoví.
          Čaj pijte tak 1x denně cca 300ml, ale jestli Vám bude chutnat, můžete i častěji.
          Ricínový olej nesmývejte, ale dávejte si ho večer, sice si zašpiníte povlak na polštář, ale ráno ty vlasy nebudou úplně mastné, nebo si je budete muset ráno umýt, zkuste to 3 týdny vydržet. Lopuchový odvar je určitě dobrá volba, zkuste to. Můžete si ještě navrtat břízu a pít březovou vodu, i potírat vlasy je možné. (Bříza by měla být už s pořádným kmenem, abyste ji nevysilovala.) Teď na jaře má sílu a voda je na vlasy výborná (po vyvrtání dírky cca centimetr, nasaďte bužírku dovnitř a druhý konec bužírky strčte do víčka od PET- také vyvrtat, našroubujte na láhev 1,5l a jednou denně zkontrolujte. Můžete okamžitě po naplnění nejakého většího obsahu pít – je lahodná a sladká, i mazat na hlavu)
          Snad je to srozumitelné

  10. Marika B. napsal:

    Dobrý den Adriáno,moc mě zaujala vaše vstupní řeč. Přivedla mě na myšlenku,že bych se přímo na vás obrátila a poprosila o radu. Maminka(65 let) mého manžela má již několik let artrózu v kolenou. Na operaci „to prý není…“ ,nic méně bolesti má a asi se jí nevyhne. Trápí mě to u ní o to více,že je „hyperaktivní“-nevydrží bez pohybu,neumí sedět a třeba háčkovat,neustále někam, pro něco…chodí. Bojím se,že až nebude moci,tak jí to zlomí. Poraďte mi,které bylinky by byly nejlepší…?
    Děkuji

  11. Petra J. napsal:

    Dobrý den,
    chtěla jsem se zeptat, jak lze zbavit novorozenecké vyrážky na obličeji u dvou a půl měsíčního miminka. Trvá to už přes měsíc a jsou to zarudlé až bílé pupínky na tvářičkách a bradičce. Vyzkoušeli jsme různé mastičky jako je třeba Bepanthen a Sudocreme a taky heřmánek. Někdy je to lepší a někdy zase horší, ale stále ji má. Taky nás přepadla angína – teploty, kašel a rýma. Zprvu jsem jí měla já (pouze zánět mandlí bez teplot a rýmy) a doktorka mi nasadila penicilin, ale já ho odmítla kvůli miminku a kojení a malá to stejně chytla a v mnohém horším stavu než jsem měla já. Takže jsme museli na pohotovost a dostali jsme stejně penicilinová antibiotika v sirupu (Ospen) s probiotiky. Nechci dávat miminku žádnou chemii, když je ještě tak malinká, ale nevěděla jsem si rady. Lze její imunitu po antibiotikách nějak přírodně posílit? A jak tomu příště předejít….a do třetice, poslední trápení máme s refluxem od narození. Vyzkoušeli jsme asi čtvery kapičky na bolení bříška a prdíky a stále to přetrvává i všechny možné rady proti ublinkávání. Je pravda, že musíme prostě vyčkat až to samo přejde a bude to mít vše vyzrálejší anebo to lze nějak urychlit? Děkuji předem za radu.

    S přáním krásného dne Petra J.

    • Adriána Kašparová napsal:

      Petro to co popisujete je na poradnu a je potřeba řešit zároveň Vás i malou.

      Děti do 10 let mají poradnu zdarma,

      ale narovinu Vám říkám, že jestli nebudete chtít pracovat na sobě, tak Vám nemohu pomoci, jestli ano, přihlašte se do poradny a budeme řešit Vás i malou.
      S refluxem nedokáži pomoci, z toho musí dítě opravdu vyrůst

  12. inka napsal:

    Dobrý den paní Adriano psala jsem Vám o jarní krém a zapoměla jsem napsat že je mi 53 let a mám dost povadlou pleť,držím redukční dietu pod lékařským dohledem bojuji s obezitou chtěla bych vás poprosit ještě o radu jestli by bylo možné užívat i nějaké bylinky které by mi s hubnutím pomohly děkuji Inka.
    Odpovědět

    • Adriána Kašparová napsal:

      Dobrý den paní Motrincová.

      Byliny na hubnnutí jako takové nefungují (spíše oklikou, jak se čistíte tak hubnete) ať Vám lékaři a reklamy říkají cokoliv. Kdyby to byla pravda, tak jsme všichni hubení.
      Co ale 100% funguje a navíc Vám to zlepří zdraví je
      – zelený ječmen (musíte ale vědět jaký, kdybyste o něm uvažovala nejprve se se mnou poraďte, ne každý je vhodný a některé Vám mohou dokonce ublížit),
      – klystýr i když si každý pod tím představí něco ošklivého ale funguje to a navíc zjistíte, že to tak nepříjemné není, zlepší se Vám i povadlost pleti. Všechny modelky jedou na klystýru :), jen se o tom nemluví,
      – trochu funguje vláknina, ale jen rýžová nebo jablečná je možné ji použít na každý den, ostatní by Vám časem po pravidelném používání zničili střeva
      – nebo i zelená káva trochu funguje a veškeré byliny na očistu těla ale tam to je velice pomalé, protože se nejedníá o hubnutí jako takové ale očistu.

  13. Lucijka napsal:

    Paní Adriáno,děkuji Vám za Vaši pomoc,uvědomuji si,že jsem otravná:) určitě máte spousty práce.Něco málo o přípravě domácího bambuckého másla jsem si našla.Prosím Vás o radu.Doporučila jste mi,na moji citlivou pleť,mastným Téčkem,rozšířenými žilkami na nose,pouze čisté bambucké máslo.Mám máslo jen rozpustit a přelít do kelímku,nebo ho i přes to,že do něj nic přidávat nemám(nebo mám?),vyšlehat?Těším se na Vaše rady,děkuji

    • Adriána Kašparová napsal:

      Lucie.
      Můžete ho používat rovnou, dokonce ve vašem případě bych to tak nechala a nic neupravovala co se týče másla. Ale protože máte problematickou pleť dokupte si do něj alespoň tea three a šalvěj a olejíček který Vám bude vonět, abyste z něj měla požitek. Jestli budete chtít více (jiné kvalitní oleje v krému a bachovy esence) tak si krém můžete u mne objednat.
      Na žilky se musí zevnitř těla na povrchu pomocí krému to moc nefunguje zkuste čaj s kaštanového květu nebo hlohu.

  14. Michaela.h napsal:

    Dobrý den, ráda bych se zeptala zda neznáte nějaký účinný prostředek proti akné. Vždy když vysadím antikoncepci tak se mi znovu objeví na celém obličeji, nejvíce však na čele.
    A nevím co účinného a bez chemie používat.
    Děkuji za odpoveď

    • Adriána Kašparová napsal:

      Dobrý den Míšo.
      Jestli mohu doporučit určitě vyzkoušejte můj krém měl by na to zabrat.
      Jinak Váš problém se dá řešit i bylinami. Zkuste jetel, sedmikrásku a pampelišku. Čaj není chuťově nijak výrazný, múžete si ho osadit medem a přidat citron.
      Jinak med, citron a droždí použijte jednou týdně na masku, je velice účinná na akné a zbytek můžete přidat do buchty :). Před použitím masky si udělejte rychlopeeling.
      Kdyby jste nevěděla co to je, najdete to v mém vstupu v Sama doma – Jak použít byliny v kosmetice v sekci pro členy- moje videa
      Kdyby to po cca 3 týdnech nemizelo ozvěte se.

  15. Renata napsal:

    Dobrý den,
    ráda bych se zeptala, jestli lze nějak zmenšit či dokonce zcela zatáhnout parodontální kapsy.(Zánět dásní ustoupil, nebo je jen mírný a lokální, ale některé zuby se po proběhlém onemocnění mírně kývají.)
    Mockrát děkuji za odpověď!

    • Adriána Kašparová napsal:

      Dobrý den Renato.
      Mám velice dobré zkušenosti s používáním chlorelly od GW kterou Vám také mohu prodat, ale je potřeba, abyste ji používala po vyčištění zubů večer před spaním a aby jste ji rozkousala a spolkla a to co Vám zůstane v puse, tak to si tam až do rána necháte, už si to nebudete čistit. Chlorella Vám dokonale přez noc vyčistí nejenom zuby, ale i vyléčí dásně. Za pár týdnů by mělo být po paradentóze, pokud tam není potřeba léčit ještě jiné orgány, které také s paradentózou souvisí. Kdyby to nestačilo, můžete se pak objednat do poradny. Vyzkoušejte ji, myslím, že budete mile překvapena. Prosím, jestli nemáte zkušenosti s kupováním chlorelly, tak ji raději kupte u mne. Ne každá je dobrá a ne každou byste zvládla dlouhodobě udržet v puse (smrdí, jsou hořké…) abyste zbytečně nevyhodila peníze za něco co nakonec nedokážete používat.
      Přeji Vám Krásný a pohodový den.

  16. jodaska napsal:

    Dobrý den,

    mám 3 měsíčního syna a už asi 6 týdnů bojujeme s vyrážkou či ekzémem.Nejdříve jen na bříšku a na holeních…přestala jsem jíst mléčné výrobky a a na těchto místech se to zlepšilo,ale začal být hodně zarudlý v oblasti plenek, jelikož jsem látkovala( nerada bych se jich jen tak vzdala :(),tak jsem myslela,že je to reakce na moč,přešla jsem na jednorázovky,vyzkoušela jsem různé krémy na opruzeniny,solamyl,dětský pudr, kokosový olej,teď momentálné od doktorky předepsanou nějakou vitamínovou mast, myji v řepíkovém nálevu…občas je to lepší občas horší,má to i pod krkem a za oušky.
    Děkuji za každou radu.
    S pozdravem

    Aneta Jodasová

    • Adriána Kašparová napsal:

      Dobrý den Aneto.
      Vypadá to na exzém. Mohu Vám na to zkusit namíchat mastičku. Kojíte? Jestli ano vydržte za každou cenu co nejdéle to půjde. Co se týče opruzenin tam by bylo vhodné po každém přebalování nebo návštěvě nočníku omývat zadečk i všechny místa opravdickým proudem vody např. pod sprchou a nechat na suchu zaschnout. Máte na to ideální období je teplo takže hodně větrejte. Mytí řepíkem zkuste zaměnit za mytí měsíčkem a heřmánkem na střídačku. U ekzemu na těle by bylo vhodné použít moji mast, jestli si ji nechcete koupit použijte směs domácího škvařeného sádla s olejem s obilných klíčků a nejaký buď tea tree olejíček, nebo šalvěj nebo heřmánek modrý, případně trochu propolisu do mastě. Na opruzeninu, když je omytá a opravdu suchá je dobré nanést nejaký kvalitnější olej doporučuji ricinový (mohu Vám nabídnout) Má úžasné vlastnosti je velice hojivý a navíc velice viskózní, takže se do rány nedostane, žádná moč ani zbytky stolice.
      Ať se Vám vše zdaří. Adriána

  17. Denis11 napsal:

    Jak vidím tak máte dost práce ja nechápu kde berete všechnu tu energii ale chci vám za všechny pogratulovat, protože to jak pomáháte lidem je naozaj úžasné 🙂

  18. Slunicko napsal:

    Hezké dny, paní Adriáno.
    Chtěla bych se zeptat, zda lze pomocí alternativní a celostní medicíny pomoci při makulární degeneraci (na jednom oku suchá forma, která se vyvíjí už několik let, na druhém oku rychle pokračující vlhká forma zhruba rok). Klasická medicína nemá při tomto onemocnění pozitivní prognozu.
    Předem děkuji za radu, třeba vyrostla na světě bylinka, která alespoń zachová stávající zrak.
    Slunicko

    • Adriána Kašparová napsal:

      Dobrý den Sluníčko.
      Musím přiznat, že o Vaší nemoci jsem až do včera vůbec nevěděla, že existuje.
      Včera jsem si dala tu práci, abych se o ní něco dozvěděla a myslím, že by se s tím dalo něco dělat. Neslibuji Vám ale, že to nějak dopadne. Můžeme to zkusit. Protože byste byla s tímto onemocněním můj první klient nabízím Vám 100Kč slevu z jakékoliv poradny delší než půlhodinu. Kdybyste se ale rozhodla, že do poradny nechcete investovat vyzkoušejte si nasbírat Jestřábník (květ – zrovna kvete, vypadá jako pampeliška jen má tenký stonek) nasušte ho, sušený rozmixujte a každý den cca 3 týdny si dejte 1x denně co se Vám vejde do špetky mezi prsty do pusy a zapijte vodou. Navíc si udělejte směs světlík, chrpa, pampeliška čekanka a zeměžluč – bude to hořké takže si to můžete osladit medem a citron do toho je supr. Mohu Vám ho také namíchat a poslat za 160 Kč + poštovné. Jednou denně pít a pak po měsíci se uvidí. Jaké problémy nechcete vidět co Vás buď trápí nebo natolik vyčerpává že děláte, že to nevidíte?
      Přeji Vám nové hezké pohledy na svět a život.

  19. Jana 53 napsal:

    Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda se dá zmírnit bolest paty a achylovky bylinkami. Na doporučení lékaře jsem si koupila zdravotní obuv a podpatěnky, výrazné zlepšení se nedostavilo. A NERADA chodím k lékaři… Je mi 61 let a jsem plnoštíhlé postavy, (mírná nadváha), asi 9 let bez štítné žlázy (karcinom). Děkuji za radu, Jana.

    • Adriána Kašparová napsal:

      Jani možné to je vyzkoušejte přikládat na achilovku naklepané listy lopuchu nebo kostivalovou mast. Udělejte si čajovou směs Pampeliška, zeměžluč, sedmikráska, řepík a čekanka. Doporučuji si navíc dělat klasickou vařenou meltu. Ne instantní Caro, ale české Karo (balírny Kolín).

  20. Petra napsal:

    Dobrý den paní Adriáno,
    poprvé jsem Vás viděla v pořadu Sama doma a moc jste mě zaujala Vaším přístupem ke zdraví a životu vůbec. Rovněž je mi příjemné používání bylinek a řešit různé neduhy v těle přírodní cestou a Vaše pleťové krémy bez chemie mě velice uchvátily. Proto se na Vás obracím s prosbou o několik rad, které bych chtěla s Vámi sdílet. V první řadě se to týká mojí dcerky 4 roky, která asi tak od 3 měsíců trpí atop. ekzémem. Ekzém má hlavně na rukou. Tak jsem se Vás chtěla zeptat, jaké mýdlo pro běžné mytí rukou byste mi doporučila. Vyzkoušeli jsme jich několik po různá nejlevnější dětská mýdla až po drahá tekutá mýdla pro ekzematiky. Jedná se mi o to, aby pokožka na rukou byla po umytí vláčná a aby nevysušovala. A abych ji mohla mýdlo dát do školky, kde používají ty nejobyčejnější tekutá mýdla. Tam ji pak ty ručičky po umytí nemohu ošetřit. Pak bych Vás požádala o pleťový krém na míru pro mě, pokud to půjde. Je mi 36 let. O pleť se nějak zvlášť nestarám. Mám vrásky kolem očí a občas se mi udělá akné hloubkové hlavně na čele a bradě a na nose nechybí ani černé tečky. A ještě další dotaz. Jaké bylinky byste mi doporučila na zvýšení nebo i zkvalitnění mateřského mléka. Mého 1,5 letého syna ještě kojím, sice už 1x denně, ale ještě bych chtěla v kojení tak do 2 let vydržet. Piji klasické porcované bylinkové čaje na podporu kojení. Pokud to má ještě nějaký význam, ale věřím, že ano. Moc Vám děkuji za odpověď a rady. Přeji Vám příjemný den. Petra

    • Adriána Kašparová napsal:

      Dobrý den Petro.
      Tak nejprve k dceři.
      Kupte si obyčejné tuhé mýdlo klidně nejlevnější co seženete a pak potřebujete krém na ruce (sádlo, bambucké máslo, esenciální olejíčky a jihočeské Bachovy esence na zklidnění) – mohu Vám ho připravit za 180 Kč cca 50g. Dceři budete několik dnů až do zklidnění ekzemu mazat každý večer postižená místa a klidně i celé ruce před spaním a ráno před odchodem do školky. Jestli to má hodně špatné, tak i po návratu ze školky tedy celkem 2x-3x denně. Jinak se o ty ruce nebude nijak starat kromě máčení v čaji viz níže a bude používat uvedené tuhé mýdlo s tím, že se bude mydlit jen jemně a hodně spláchne mýdlo vodou (musíme kůži naučit normálně existovat bez berliček). Nejméně 2x týdně si bude doma ruce máchat v čaji z heřmánku nebo měsíčku nebo můžete i smíchat nebo střídat byliny. Bylo by dobré kdyby to vydržela cca 3 minuty a pak už ty ruce neoplachovat nechat uschnout a namazat uvedeným krémem. Aby se jí to líbilo, nemusíte čaj cedit a ať si v nádobě honí měsíčky a heřmánky (doporučuji uvedený čaj použít i na koupání ve vaně včetně bylinek – neslitý). Jestli jí jogurty je potřeba je zrušit a nahradit tučnou smetanou a i tu omezit.Když ji bude jíst tak ji klidně potřete ruce smetanou a nechte zaschnout. Může se u jídla patlat sama, určitě se ji to bude líbit :).
      Bylo by dobré podpořit hojení i zevnitř čajem který ale bude trochu hořký (dvojzubec, čekanka, pampeliška, pýr, sedmikráska) mohu Vám ho namíchat.
      Vylučte z jídla veškeré mléčné výrobky kromě másla (ne margaríny) a občas smetanu.
      Zkuste takto fungovat 3 týdny a pak se určitě ozvěte buď po skype nebo telefonem. Děti do 6 let mají 30 min. poradnu zdarma. Myslím si, že výsledky budou vidět už po týdnu.
      Pleťový krém na míru Vás bude stát 250 Kč ale musíte mi napsat na mail adriana.kasparova@seznam.cz Vaši adresu a ještě jednou vše co budete ode mne chtít já Vám pošlu kalkulaci a číslo účtu, na úhradu peněz.
      Na kojení jsou výborné byliny jestřabina, pískavice řecké seno, pampeliška, fenikl, mateřídouška ale ta se nesmí dlouhodobě max. týden a včelí mateří kašička. Vše kromě mateří kašičky mám a mohu nabídnout.
      Tak snad jsem Vám odpověděla na vše a budu se těšit na Váš mail.

  21. Denis11 napsal:

    Dobrý den pani Adriáno, chtel bych se zeptat ohledne mastí, chtel bych totiž babičce udelat vlastnoručne vyrobenou mast na klouby kosti a svaly a hlavnou zložkou by mnela být kostivalová esence jenom nevím zda se dá smíchat alkoholová esence s masťovým základem typu ambiderman nebo bílá vazelina, já vím že bych mnel přejít na lepší veci než jsou tyhle základy 😀 ale zatím nevím co, kdybyste mnela čas tak bych byl moc rád, předem ďekuji za odpověd. 🙂

    • Adriána Kašparová napsal:

      Dobrý den Denisi.
      Jestli se uvedená mast nebude mazat na obličej tak alkoholová esence nevadí.
      Místo vazelíny použijte vyčištěný včelí vosk (navíc má v sobě hodně hojivých látek) a místo ambidermanu bambucké máslo a trochu konopného oleje.
      Doporučila bych Vám pár kapek jalovcové esence (ale opravdu jen pár jsou velice účinné, ale nesmí se s nimi přehnat), určitě je dobré přidat ještě alespoň levanduli a cedrové dřevo.
      Tak ať Vám to dobře dopadne.

  22. Denis11 napsal:

    Dekuji za odpověď, chtel bych tam dát ješte trochu rozmarínové esence kvuli prokrvení snad se mi to podaří, skusím sehnat ten včelí vosk ale nevím zda to najdu, každopádne ješte jednou ďekuju. 🙂

    PS: nepřemýšlela ste o napsání knihy vědel bych minimálne o jednom co by si jí koupil.

  23. Dobrý den,
    chci se zeptat na dobrý šampon na vlasy. Doopravdy pouze přírodní a nebo i mýdlo. Děkuji.

    Josef

    • Adriána Kašparová napsal:

      Dobrý šampon na vlasy aby byl bez konzervantů vyrobit neumím, umím jen takové k okamžitému použití nebo směs kupovaného a olejů a olejíčků mám na to už grif a zkušenost nedá se to napsat, ale jestli Vám bude stačit typ na kvalitní kupovaný šampon tak zkuste jakýkoliv ruský jsou dobré téměř všechny můj favorit je s altajským mumiem.

  24. jaja02 napsal:

    Dobrý den paní Adriáno,
    jsem ve 29. týdnu gravidity a téměř po celou dobu mě trápí nepříjemné nadýmání. Nejhorší je to po ovoci a zelenině, cibuli, česnek, luštěniny a zelí jsem musela úplně vyloučit z jídelníčku, ale i jablka, která bych teď jedla po kilech, mě pořádně nadýmají. Krevní testy mám v pořádku, cukrovku taky nemám. Můžete mi něco poradit. Jinak užívám obden vitamíny pro těhotné – femibion a po poslední kontrole jsem dostala k užívání železo. Mohla bych k tomu všemu užívat ten váš zelený ječmen. Nebylo by toho už moc?
    Děkuji za odpověď. Jája

    • Adriána Kašparová napsal:

      Dobrý den Jájo.
      tak vy jste ideální kandidát na ječmen – nadýmání je ve většině případů problém slinivky a ječmen Vám ji posílí.
      Mohu Vám navíc namíchat i čaj pro těhotné na zklidnění slinivky a na podporu ledvin a jater. Je perfektní, že testy jsou v pořádku, takže stačí trochu ošetřit slinivku a játra. Po zeleném ječmenu vůbec nebudete potřebovat železo (je dokonce podezření že spíše nepomáhá navíc je velice pro tělo jedovaté). Vaše tělo má železa dost, jen ho neumí využívat a tomu ječmen pomůže. Je to na Vás zda vysadíte železo a začnete brát ječmen pravidelně (za to bych se přimlouvala, nebo zda ho budete brát k ječmeni ).Vaše tělo je naštěstí chytré a spíš využije ječmen než železo v tabletách, takže ho vlastně budete brát zbytečně jen se zatížíte vylučováním železa. S vitamíny je to podobné dokonce vstřebatelnost je skoro nula a jen si zatěžujete vylučování. Klidně ale doberte ty co máte a další bych nekupovala.
      Určitě můžete používat všechny 3 věci najednou, protože dle mého názoru je ječmen zdravé jídlo a jíte každý den, takže se to s ničím nevylučuje.
      Jestli o něj budete mít zájem napište mi to na mail adriana.kasparova@seznam.cz
      A´t jste oba zdraví

  25. Betuska napsal:

    Dobrý den paní Adriáno,
    viděla jsem Vás v pořadu Sama doma a ráda bych Vás poprosila o pomoc. Máme tříletou holčičku, která onemocněla revmatickou artritidou. Bohužel se stav zhoršuje i přesto, že již tři měsíce používáme jako alternativu čínské bylinky. Prozatím jsme se snažili oddálit léčbu methotrexátem, ale asi již budeme nuceni tuto léčbu nasadit, i když moc neradi, je to hrozná chemie do těla. Ale u dětí je ten problém, že jak rostou, tak zánět deformuje klouby mnohem rychleji. Ráda bych znala Váš úhel pohledu na toto onemocnění, příp. bych zakoupila od Vás bylinky, které byste doporučila. Budu moc ráda, pokud odpovíte.
    Děkuji a přeji pěkný čas adventní.
    Martina Kirchnerová

    • Adriána Kašparová napsal:

      Dobrý den Martino.
      Prosím zavolejte mi na tel 724 658 580 nebo můžeme mluvit spolu po Skype (moje jméno je Adinak 22, je ale nutné se u Skype předem domluvit na čase, proto Vás chci požádat, abyste mi napsala na mail adriana.kasparova@seznam.cz 3 termíny, kdy můžete a já si zkusím najít na Vás čas a dám Vám vědět).
      Možností je více a naděje na zlepšení je ale potřebuji to s Vámi probrat. Navíc jako rodič dítěte do 6 let máte u mne půlhodinovou poradnu pro dítě zdarma.
      Děkuji za důvěru a budu se těšit na spolupráci.
      Adriána

  26. joli napsal:

    Dobrý den,
    na posílení imunity doporučujete takovou mlsku z medu, zázvoru a skořice. Chtěla jsem se zeptat, jaký zázvor použít. Předpokládám, že čerstvý a strouhaný, ale nejsem si jistá. A musím každý den připravovat novou nebo si jí můžu vyrobit do zásoby? Dětem pak stačí tak lžička?
    Děkuji za odpověď.
    Ivana

    • Adriána Kašparová napsal:

      Dobrý večer Ivano.
      Zázvor je sušený má dokonce lepší účinky než čerstvý. Mlsku si můžete vyrobit třeba na měsíc dopředu já ji vyrábím ve velkém do cca 2dcl plastové dózy (jak je vše sušené nebo sladké tak se to nekazí). Dětem lžička stačí ale nebudou se chít uspokojit jenom se lžičkou :).
      Tak aď jste zdraví

      • Mihee napsal:

        Moc zdravim Adri,
        nemohu dohledat ty pomery na tuto zdravou mlsku, mohu poprosit, v jake mire, nebo je to tak jedno? Vse od oka?
        A mohu to davavt i 11 mesicnimu chlapeckovi?
        Diky moc a mejte se hezky
        Misa

        • joli napsal:

          Mihee,
          už nevím, kde jsem to tady na stránkách přesně našla, ale poznamenala jsem si poměr med:skořice:zázvor 3:1:0,5.
          Osobně si myslím, že by to už takhle starý klučík mohl, ale počkala bych s vyjádřením na odborníka:-)
          Ivana

          • joli napsal:

            Mihee, tak jsem to sama včera zkoušela a dopadlo to nevalně. Děti by mi to určitě nejedly, jak to bylo výrazné. Tak jsem pátrala dál. Ten poměr je v pořádku, ale u medu se jedná o lžíce a u skořice a zázvoru o lžičky:-) Naředila jsem to medem a je to vážně ňamka.
            Ivana

          • Adriána Kašparová napsal:

            Ivano,
            děkuji, že jste se ujala odpovědi a výborně jste to Míše popsala. Jsem ráda, že i takto tyhle stránky mohou fungovat.
            Jen jsem doplnila Vaši odpověď.
            Přeji Vám hezké svátky

  27. Mihee napsal:

    Ivco Joli,
    Moc diky, to jsem rada, zrovna jsem se na to chystala a kdyz jsem si predstavovala ty pomery ve lzicich, tak jsem z toho mela docela vitr. 🙂 Moc diky za praktickou zkousku a upravu, dneska to udelam, jelikoz se nasemu malemu totalne rozjela viroza pres noc-ryma a zahleneni a kasel a na me to uz take leze. Jeste jednou vrele diky. 🙂

    • Adriána Kašparová napsal:

      Dobrý večer Míšo.
      Omlouvám se za pozdější odpověď ale mám hodně objednávek a dotazů takže trochu nestíhám. Chci také poděkovat Ivaně, náádherně mne zastoupila v odpovědi. Děkuji.
      Ten poměr je přibližný a je opravdu 2-3 lžíce medu: 1 lžička skořice a půl lžičky sušeného zázvoru. Dítě od 9 měsíců pokud nemá zjištěnou alergii na med a včelí produkty tak to může v pohodě baštit.
      Přeji Vám hezké svátky a hodně zdraví.

      • Mihee napsal:

        Adri a Ivco,
        Moc vam obema dekuji, uz jsme si to po odpovedi Joli vyrobila a je to moc dobre, priznam se, zatim to jime s tatinkem, deti na to zvykam. 😀
        Je moc prijemne, ze si lide pomahaji, staci jeden ucitel a pokud vede zaky dobre, uz nemusi moc zasahovat.
        Moc vam dekuji obema a jeste mam dotaz, malemu se to dost rozjelo, ma rymu, ale vice ho trapi kasel, sedi mu to na opruduskach, je zahleneny. Ani moc jist nechce, jen se koji. Varim mu cibulovy caj s majorankou a medem, nahrivam plinku a davam mu ji na prsa, obcas namazu psim sadlem hrudnicek i zada, je jeste neco, co bych pro nej mohla udelat? Sama nejim mlecne vyrobky, abych mu nepredavala hleny v mlece.
        Necekam, ze odpovite hned Adri, ale rozhodne budu moc vdecna, kdyz si na me tu chvilenku najdete.
        Dekuji moc a tez preji krasne a pohodove svatky ve zdravi
        Misa

  28. Alena P. napsal:

    Dobrý den,

    mám sedmiletou dceru, která od tří let trpí atopickým exémem na rukou. Je to velmi nepříjemné, protože ruce pořád používá. Existuje nějaká přírodní léčba, která by umožnila, abychom se vyhnuli kortikoidním mastem? Zatím je používáme, ale je to stále dokola a nikde výsledek. Dcera má též problémy s alergiemi – (kočka, prach, roztoči) a také je částečně astmatická. Mám pocit, že její problémy jsou nějak propojeny a že by se měly léčit komplexně, ale nevím jak. Moc děkuji za odpověď. A zdravím…
    Alena

    • Adriána Kašparová napsal:

      Dobrý den Aleno.
      Prosím zavolejte mi. Je možné Vám pomoci, ale není to možné popsat v mailu nebo zde na stránkách, musím se Vás na nějaké detaily optat, něco vysvětlit a potřebuji být s Vámi v přímém kontaktu, abychom nalezli nejlepší řešení pro Vaši dceru. Měla by na to stačit půlhodina po telefonu nebo skype. Protože Vaší dceři je už 7 let, tak Vám poradu zpoplatním, ale dám Vám slevu místo 280 Kč za půlhodinu budete platit 230 Kč. Co vy na to? Připravte si prosím i další dotazy možná by na ně mohlo dojít.
      Přeji radostný a spokojený nový rok

  29. Radica napsal:

    Dobrý den, ráda bych znala váš názor, jak se díváte na dětskou revmatoidní artritidu (8let) z pohledu celostní medicíny. Syn se již“ léčí“ metotrexátem. Ale ráda bych znala souvislosti onemocnění komplexněji. děkuji za odpověď Radica

    • Adriána Kašparová napsal:

      Dobrý den Radico.
      Ve veliké zkratce Vám zde ukáži jak to vidí celostní medicína z více uhlů (některé se Vám mohou zdát nereálné ale je to tak).
      Takže. Revmatoidní artritida je zánětlivé onemocnění, jedná se vlastně o přehnanou reakci imunitního systému na vlastní tělo až potud je to stejné i v klasice.
      Vždy je to z psychiky, i když se Vám zdá divné jak by k tomu 8 letý docela šťastný kluk, z rodiny kde je vše v pořádku přišel. Jsou 2 možnosti a ta první je pravděpodobnější. Už se s tím chtěl nebo musel narodit (tady je otázka karmy, nebudu se dále kvůli dlouhému tématu o tom rozvíjet).
      Druhá možnost je, že pomáhá Vám jako matce, nebo rodině jako celku, něco pochopit (složité na krátké vysvětlování). Reumatoidní artritida nás učí jednat s lidmi v úctě, a dodávat si vzájemně chuť do života. Je za tím schovaná neustálá nespokojenost s něčím, někým. Máme se naučit odpouštět. Jestliže matka má pocit že je nedoceňována, schazována a opuštěna, může dítě trpět uvedenou nemocí, protože pomáhá mamince nést její úděl. Také když málo vidíme jak se druzí naší blízcí snaží a my je nedoceňujeme, děláme přesně to co se děje výšeuvedené matce způsobujeme velice často u blízkých schazování, opuštění a pocity že jsou k ničemu, nebo že to neumí dobře. Tak také vzniká v rodině u někoho uvedená nemoc. Nebo Váš syn v předchozím životě někomu tohle způsoboval nebo se nepoučil z toho že mu to někdo způsoboval a tak si to zkusí znova až na to příjde sám, co s tím, ale to už jsem se zase vrátila ke karmě a možnosti 1.
      S velkou pravděpodobností je potřeba posilovat 3 orgány. Játra, slinivku a ledviny (zase nebudu vysvětlovat). Je dobré celkovo posilovat imunitu a hlavně nedovolit za žádnou cenu kloubům, aby se přestali hýbat, jen tak je naděje na vyléčení. Je dobré postižené klouby ochladit a pak s nimi hýbat co to dovolí a dělat to požád a pořád dokola. Časté prokrvování je velice důležité – dodá potřebné hojivé látky a platí to i obrazne a bez toho to nejde opravit. Je potřeba neustále ochlazovat špatné myšlenky, skutky a prokrvovat vztahy láskou odpuštěním, radostí oceňováním druhých a i sebe. Imunita je o radosti a v případě revm. artritidy radosti z toho, že patřím na tento svět bez ohledu zda něco umím, dělám, nedělám…
      Z bylin zkuste čagu nebo Vám mohu prodat tinkturu z čagy, dobré jsou jakékoliv byliny na játra slinivku a ledviny (mohu namíchat). Dále mám velice dobré zkušenosti z informační medicínou (mohu Vám něco nabídnout). Úplně nedůležitější ze všeho je neustálý pohyb a změna v kloubech a také nebát se změn v životě v poznání sebe a okolí.
      Dalo by se o tom psát hodiny ale toto mi přišlo jako důležité.
      Přeji Vám ať je jeho zdraví za rok lepší než teď. Každý proces je vratný dokud tělo a uvedený orgán žije, člověk chce a věří.

  30. Radica napsal:

    Z celého srdce, Vám děkuji za rychlou odpověď, která mi ukazuje, to co jsem tak trochu tušila, ale dosud jsem nikde žádný směr a radu nenašla. Je to trochu složitější, a proto bych si s váma ráda dohodla konzultaci. Je to možné? Děkuji Radica

    • Adriána Kašparová napsal:

      Dobrý den Radico.
      Konzultovat můžeme po skype nebo telefonem nebo mne můžete navštívit doma, jestliže jste z okolí Českých Budějovic. Napište mi na můj mail adriana.kasparova@seznam.cz, co by pro Vás bylo nejvhodnější a rovnou mi nabídněte 3 termíny, kdy můžete. Určitě najdeme jeden společný. Konzultace bude trvat cca 1- 2 hodiny a cena je pro Vás tento měsíc s 10% slevou. Ceny konzultací a balíčků najdete v liště Co nabízím. Záleží co si vyberete.

  31. Levandule napsal:

    Dobrý den paní Adriáno, je mi 47 let a mám taky revm.artritidu a k tomu i sníženou funkci štítné žlázy. Všechno co jste napsala o tomto onemocnění ohledně psychické stránky je pravda. Ale jak z toho ven? Poradíte mi?

    • Adriána Kašparová napsal:

      Dobrý den Levandule.
      Je toho hodně co se dá udělat pro uzdravení.
      Z těch podnětů, které působí na fyzické tělo bych chtěla upozornit na neustálý pohyb s uvedenými klouby, jen tak se mohou vyživovat a uzdravovat. Doporučuji také koupel nohou případně i rukou jak jsem to popsala v Sama doma nebo na videu, které naleznete na mých stránkách v členské sekci mých videách, nebo zde http://samouzdraveni.cz/?p=796. Dále jsou vhodné čaje na podporu jater, zelený ječmen…
      Možností je více a moc by Vám pomohlo se se mnou spojit a řešit to přez poradnu. Takhle nejde popsat vše a také každý člověk je trochu jiný.

  32. Monika napsal:

    Dobrý den,
    prosím Vás o radu, jak posílit imunitu u dětí proti nachlazení rýma, kašel – následuje zánět oušek. Lze tomu nějak předejít? Hlavně následnému zánětu oušek. Záněty se objevily po nástupu do školky. Děkuji

  33. Adriána Kašparová napsal:

    Dobrý den Moniko.
    Koukněte se na moje videa jak posílit imunitu, tam se toho dozvíte celkem dost, navíc je dobré masírovat chodidla (obecně na jakékoliv potíže). Na uši velice dobře zabírá ťukání na nebeský bubínek a masáž ledvin. Je dobré si zaplatit poradnu (dokonce jako matka dítěte do 6 let – předpokládám, že to tak je) máte prvních 30 minut zdarma a naučím Vás jak na to, stačí se po mailu domluvit na termínu.

  34. Miluska napsal:

    Dobrý večer Adrianko,

    ráda bych se zeptala na Khadi barvu na vlasy. Mám vlasy dlouhé a tmavě hnědé, asi jako vy 🙂 Bude stačit jedno balení pro dvě barvení, jakou používáte vy a jak postupujete?
    Děkuji moc. Miluška

  35. joli napsal:

    Dobrý den Andriano,
    poslední dobou mám velký problém si prohřát nohy, aby mě nestudily. Spím v ponožkách, přes den nosím i dvoje a stejně mě zebou. Jednak prsty na nohou a pak i spodní část lýtka těsně nad patou. Můžu začít dělat něco lépe nebo si nějak přírodně pomoci?
    Děkuji za odpověď.
    Ivana

  36. ppechmanova napsal:

    Dobrý den,
    mohu dávat 4měsíčnímu dítěti i mimo mateřského mléka odvar z ovesných vloček? Mám málo mléka, i přes pití laktačních čajů a nechci moc používat umělé mléko.
    Děkuji za odpověď.
    Hezký víkend.
    Petra

    • Adriána Kašparová napsal:

      Dobrý den Petro.
      Odvar z ovesných vloček je dobrá volba, oves navíc posiluje tělo a slinivku a sytí žaludek. Určitě je dobré ho zkusit. Navíc doporučuji používat pískavici řecké seno (klidně jako koření), jestřabinu, měsíček a zeměžluč jako čaj opravdu pomohou zvednout laktaci, nebojte se že budete mít hořké mléko, dětem to nevadí naopak ví, že jim to dělá dobře a mají rády hořké mléko – pomáhá jejich játrům. Hlavně buďte v klidu – nejvíce se ztrácí mléko, když je maminka vystresovaná. Nemusíte stíhat úklidy, a hlavně nebuďte nešťastná, že máte málo mléka, spíše hodně často přikládejte dítě k prsu a ono Vás sáním přinutí k tvorbě mléka. Chvíli to trvá, ale funguje to. Říkejte si, že když to zvládli miliony žen, které neměli možnosti příkrmu, tak to zvládnete také, jinak bychom vymřeli :). Věřte si a bude dobře.

  37. ppechmanova napsal:

    Dobrý den Adriáno,
    moc Vám děkuji za rady a milé povzbuzení. Odvar z vloček už dávám, Vítkovi chutná víc než umělé mléko, bylinky zkusím, až na jestřabinu jsem používala jiné…Ještě se Vás zeptám, Vítek má na levé tváři suché červené místo, někdy kolem úst, či očí pupínky, na těle má jinak pleť pěknou. Doporučujete tedy pro mě nejíst mléčné výrobky? Hřeším ještě občas čokoládou, snažím se kvalitní, kyselé ovoce v zimě nejím.
    Chodila jsem k bylináři Romanu Kindlovi, tak se snažím, až na sladké vyjímky, dodržovat jeho zimní a letní jídelníček… Mohu tvář oplachovat v měsíčku, když už si ho budu kupovat i pro sebe? 😉
    Velmi děkuji a mějte se moc hezky.
    Petra

    • Adriána Kašparová napsal:

      Dobrý den Petro.
      Pana bylináře Kindla z Prahy znám a je to dobrý bylinář, určitě Vám bude umět poradit, jestli ho máte blízko. Určitě by bylo vhodné, mléčné výrobky nejíst, ale občas, když Vás bude honit mlsná 🙂 tak si je dejte, ale hlavně v klidu – příjměte to, že Vám pomohou, zapomeňte na to, že Vám mohou ublížit.
      Vítek podle popisu opravdu potřebuje posílit slinivku a odvar z vloček mu jistě pomůže. Oplachování tváří v měsíčku je výborná volba. Nechte čaj na obličeji chvíli působit a pak místo ještě namažte nejlépe bambuckým máslem. Kolem očí můžete použít malinko ricinového oleje.

  38. nellyls napsal:

    Dobrý den paní Adriáno,

    prosím Vás o radu. Už dlouho mám hodně suché ruce, nejvíc mezi prsty. Byla jsem s tím u kožní lékařky, která mi řekla, že už jde o ekzém (nikdy v minulosti jsem ekzém neměla) a napsala mi recept na mast s kortikoidy, které jsem ale odmítla na ruce mazat. Nyní jsem těhotná, takže mažu pouze přírodní kosmetiku (s certifikací), ale stále nic nezabírá a když si ruce umyju a nenamažu, jsou opět suché, kůže je šupinatá, mezi prsty zarudlá, ale nesvědí. Je pravda, že si kvůli 1,5 roční dceři myji dost často ruce, ale snažím se i mazat krém, na noc jsem dávala na vrstvu krému nebo oleje igelitové rukavice a přes ně normální rukavice. Ruce jsou chvíli pěkné, ale po čase jsem opět tam, kde jsem byla. Tak Vás chci tímto poprosit, zda byste mi nevyrobila nějaký krém na suché – ekzematické ruce s přihlédnutím, že jsem těhotná. Moc a moc děkuji! S pozdravem Lenka S.

  39. Vladimira napsal:

    Dobrý den, paní Adrianko.
    Chtěla jsem se zeptat na radu. Na nártu levé nohy se mi udělal exem. Zkouším různé bylinné masti, žádná zatím moc nepomohla. V létě to bude asi vlivem slunce horší. U lékaře jsem zatím nebyla, myslím, že by mi dal něco s kortikoidy a to zatím nechci.
    Děkuji vám moc za odpověď a přeji krásný, pokud možno, sluníčkový výkend.
    Kašparová Vladimíra

  40. libizzar napsal:

    Dobry den.Moc prosim o radu.Jsem v 17.tydnu tehotenstvi. Mam zanet mocoveho mechyre. Bohuzel museli mi byt nasazeny antibiotika vhodna pro tehotne.Mohla by jste mi poradit co v tehotenstvi muzu z prirodnich bylin.Pred tehotenstvim jsem pouzivala brusinky, lichorerisnici a urologicky caj. Caj mi uz nedoporucili pit. Na lichorerisnici se nazory lisi. Brusinky mi doporucili-nyni uzivam brusinky swiss a opravdu hodne piju.Dekuji za rady.

    • Adriána Kašparová napsal:

      Dobrý den Libi.
      Problémy z močákem jsou hlavně s důvodu že jste přepracovaná a máte pocit, že nic nestíháte. Uvolněte se a užívejte si i nepořádek. je to jenom jiný řád, než si představujete, nemá smysl se kvůli tomu že ho nedokážete vtěsnat do svých představ trápit, ničemu to nepomůže.
      Tak a teď jak se ho co nejrychleji zbavit. Sežeňte si něco jako švédské kapky – myslím že ty pravé se už koupit nedají ale to nevadí jakékoliv jim podobné jsou dobré. Namažte si na břicho v oblasti močáku nejprve krém, aby Vás to nepálilo nebo olej, stačí jakýkoliv a na ten si naneste vrstvu uvedených kapek a přikryjte plenou, vatou čímkoliv a lehněte si na nejméně hodinu do postela a k tomu popíjejte čaj, který Vám zde zmíním. Mělo by Vám ještě tentýž den být lépe a je potřeba to opakovat až do ustání, kdyby to do týdne nepřestalo tak mi zavolejte (obklad stačí dělat 2x denně). Bez uklidnění psychiky to ale nepůjde. Brusinky jsou fajn. Z bylin užívejte ve formě čaje meduňku,šalvěj, heřmánek, měsíček, třezalku, vrbovku, brusinku list – uvedený čaj pijte 2x denně cca 300 ml a bude dobře. Jestli nemáte nekteré uvedené byliny, tak je můžete vznechat, nebo nahradit mátou, sedmikráskou, ostružinou listem,

  41. ppechmanova napsal:

    Moc Vám děkuji za cenné rady. Mějte se krásně. 🙂 Petra

  42. Frantisek napsal:

    Dobrý den Adriano,
    chtěla jsem poradit jak posílit imunitu u skoro 7 měs. miminka které má atopický ekzém a trpí hodně na koliky, hlavně v noci. Byla mu z krve zištěna alergie na mléko, to nedáváme, ani mléčné výrobky (ani já je nekonzumuji, kojím) skoro 4 měsíce a stav se nelepší. Jsme objednané na metodu p.Jonáše, je to dobrá volba?
    Moc děkuji

  43. alice napsal:

    Dobrý den, zaujal mě Váš přístup k léčení a lidem.
    Zajímal by mě Váš názor na léčbu rakoviny.
    Přeji Vám pěkný den.

  44. Tereza N. napsal:

    Dobrý den paní Kašparová,
    obracím se na Vas kvůli bolesti kolenou. Mám 9 měsíční holčičku a myslela jsem si, že je to kvůli kojení. Teď uz kojím jen jednou večer, ale bolest se vrací. Ráno a po dlouhém sezení si připadám jako stará ženská, ale když se rozhýbu, je to v pořádķu. Některé dny bolest zmizí. Co byste mi poradila? Měla jsem dle krevního obrazu jen málo železa.
    Také bych se Vás ráda zeptala na bylinky, které nevadí kojení a mohla by je i dcerka. Každý rok sušíme levanduli, meduňku, mátu, kopřivu, lípu,mateřídousku, heřmánek, jitrocel, šalvej, měsíček a květ bezu.
    Velice Vám děkuji za odpověď. Tereza N.

    • Adriána Kašparová napsal:

      Dobrý den Terezo. Raději se mi ozvěte, máte nárok na 30 min poradnu zdarma jako maminka mimi a bylo by dobré Váš stav prokonzultovat.
      Co se týče bylin tak ke kojení můžete skoro všechny, kromě levandule a mateřídoušky – užívat jen občas (levandule navíc snižuje tlak).

  45. Toni napsal:

    Dobrý den paní Kašparová,
    chtěla bych poprosit o radu. Na rukou se mi dělají podkožní tukové bulky. Co byste na to doporučovala?
    Děkuji za radu.
    J.F.

  46. ilonac napsal:

    Dobrý den ,prosím kde se da zakoupit myrha pryskyřice,jak jste o ni mluvila v Sama doma?
    Pěkný den.

    • Adriána Kašparová napsal:

      Dobrý den Ilono.
      Musím udělat opravu, moc mne to mrzí, ale žila jsem v přesvědčení, že to co používám je myrha (několikrát mi dodavatel pod názvem myrha dodal Manu), každý má právo na chyby. Včera jsem se při své třetí objednávce Myrhy u dodavatele, který mne léta perfektně zásobuje kvalitními bylinami všimla, že něco není v pořádku. Myrha nebyla to co doposud. Tak jsem po tom pátrala a zjistila jsem, že jsem dostávala Manu a to co jsem prezentovala v Sama doma je Mana pryskyřice, ne Myrha. . Naštěstí funguje tak, jak jsem to tam popisovala – dá se s ní nahradit cukr a je zdravější. Seženete ji přez Byliny Mikeš.

  47. VAILA napsal:

    Dobrý den,prosim existuje nějaka lečba-bylinky ktera pomůže neshoršovat sluchovou vadu,minuly tyden zjištěno u našeho syna 5 měsíců středně těžká hluchota na obě uši,ke zlepšení prý dojít již nemůže ,ale ke zhoršení ano.Podstoupil vyšetřeni Bera pod narkozou kde mu bylo naměřeno 50-55decibelu na nižší tony mozek nereagoval,v uších měl tekutinu ktera mu byla odsáta potom uděláno vyšetřeni Bera.Jinak je v uších a středouší vše v pořádku,takže se narodil bohužel s vadou.Dá se o ouška nějak starat aby nedošlo ke zhoršení sluchu.Syn bude muset mit naslouchadla na obě uši.Hezký den Monika

  48. Fishka napsal:

    Dobry den, prosim Vas o radu, jak na opakujici se vaginalni mykozy. VracI se i nekolikrat do mesice. Dodrzuji vseobecne zname rady – bavlna, zadne mydlo apod., drzela jsem protikvasinkovou dietu, uz vice jak rok nejim vubec cukr a sladke veci minimalne. Mam uz odpor ke vsem lekarenskym mastickam, kremum, globulim… Jsem uz dost psychicky na dne. Dekuji. Fishka

    • Adriána Kašparová napsal:

      Dobrý den.

      Vyzkoučejte koupel z plátků růží (mohu Vám prodat) je na mykózy bezkonkurenčně nejlepší případně + hřebíček a měsíček. K tomu by bylo dobré týden popíjet čaj z cicvaru, lichořeřišnice, hřebíčku, měsíčku a hluchavky (tuhé části povařit cca 5 min a pak přidat byliny a louhovat 5-15 min). Choďte co nejvíce v sukních a bez kalhotek (plísně nemají rády průvan), ženy v africe nikdy netrpí na mykózy protože jim to dole větrá :). Sluňte se dolů buť brzo ráno nebo večer když je slunce slabé, stačí tak 3 minuty vystavit problematická místa sluníčku. Dobré je jíst zelený ječmen způsobuje zásaditost a kvasinky jsou kyselé, takže se jim u Vás časem nebude líbit a potáhnou jinam.

  49. EvaKucerova napsal:

    Dobrý den,dnes jsem Vás viděla v Sama doma a moc jste mě zaujala.Prosím mohla bych se zeptat,zda jde bylinkami zničit HPV virus?Měla jsem změny na dělož.čípku a nedávno byla na konizaci.Moc děkuji Kučerová Eva

    • Adriána Kašparová napsal:

      Evi
      jen pro upřesnění. V těle už nic co Vám tam vniklo nikdy úplně nezničíte, to už Vám tam zůstává navždy jako pandořina skřínka (jakákoliv nemoc, kterou jste prodělala je tam) jen lékaři a reklamy používají slovo zničit. Tělo to nezničí jen si s tím umí nebo neumí poradit. Buď to má někde v šuplíkách a je toho málo, protože si to dokáže ohlídat a nebo je toho hodně, protože mu to „přerůstá přez hlavu“. Možná je to pro Vás novinka, ale tak to je. Tělo je tím silnější, čím více „pandořiných skříněk“ má pod kontrolou. Na ovládnutí HPV viru je nejlepší informační medicína (mohu poskytnout) ale to by už bylo na poradnu.

  50. Toni napsal:

    Dobrý den paní Kašparová,
    měla bych na Vás prosbu,zda by jste mi neporadila. Už léta mám na pravém palci nohy nehtovou plíseň. Mastičky,vodičky od kožního lékaře vůbec nepomáhají. Lékař mi řekl,že jedině zkusit léky vnitřně,ale že dostávají zabrat játra a musí se na jaterní kontroly. Toho se bojím,proto Vás prosím o radu.
    Děkuji, s pozdravem Jana.

  51. Jitka4 napsal:

    Dobrý den paní Kašparová,

    prosím o radu jaké bylinky a v jakém poměru, Syn 28 let – alergie na kočky, psy. Pořád má rýmu, špatné dýchání, letos prodělal i zápal plic. Lékař jej udělal astmatikem a alergikem. Nechci, aby bral prášky na tlumení alergie a stříkal si spreje na roztažení plic. Dcera 25 let trpí předmenstruačním syndromem (bolest hlavy, nadýmaní, bolest v podbřišku, změna nálad). Děkuji za radu s pozdravem Jitka

    • Adriána Kašparová napsal:

      Dobrý den Jitko.

      Byliny Vám napíši ale poměry jsou u každého člověka jiné dokonce i byliny nebývají stejné ale mohu Vám zde napsat pár které se většinou osvěčují.
      Na astma: Pivoňka, Oregano, Bazalka, Brutnák, Čekanka, Zlatobýl, Černý bez, Šalvěj…
      Na alergii: Dvouzubec, Měsíček, Třezalka, Kopřiva, Zeměžluč, Routa, Řimbaba…
      Na PMS: Třezalka, Drmek, Damiána, Řimbaba, Routa, Pampeliška…

      Mohu Vám čaje namíchat.

Napsat komentář