6.DOKÁŽETE ZLEPŠIT KVALITU I NEZDRAVÉHO JÍDLA.

Jak zlepšit kvalitu jídla.

Řešíme složení potravin, zda je pro nás vhodné (kvůli našim potížím), nebo ne, zda obsahuje antioxidanty, minerály…, nebo naopak zda nemá hodně cholesterolu, cukru, pesticidů…

Zapomněli jsme ale na velice důležitou věc, kterou můžeme naše potraviny dostat do stavu, kdy nám ze sebe vydají to nejlepší, co umí.

Zapomněli jsme si je vážit a děkovat za ně, požádat je, aby nám prospěli. Také jsme zapomněli s radostí a úctou připravovat jídlo.

Naši předci to věděli, proto děkovali za jídlo, a vážili si ho. Má to obrovský význam pro zdraví. Poděkování jídlu, to není jen tak obyčejná věta. Poděkujte za to, že ho máte, alespoň v duchu. Funguje i mnou upravená věta, kterou určitě znáte: „Vejdi a prospívej, pomáhej mému tělu“ .  Vyzkoušejte jakoukoliv formulku např.: Děkuji, že Tě můžu sníst, děkuji, že mi dáš ze sebe to, co mi prospěje“ Zkuste to a uvidíte sami, bude Vám lépe.

Určitě znáte situaci z mnoha rodin, kde připravují jídlo při sledování televize nebo rádia, nejčastěji u zpráv plných neštěstí a trápení. To neštěstí a trápení si pak také sní. Pak se lidi diví, že jim není dobře. Sledujte při přípravě jídla prostředí, náladu s jakou ho připravujete, když budete nešťastní, nebo unavení i Vaše jídlo bude nešťastné, nebo unavené. To je důvod, proč jídla od babiček jsou nejlepší na světě – protože jsou připravená s láskou a ta láska v nich je. Požádejte partnera, ať uvaří, když jste naštvaná. Já to tak dělám, protože to rodina na jídle pozná. Dá se to vylepšit poděkováním jídlu, aby prospělo, ono to chce udělat, ale je Vámi naprogramované nehezky a vy to jednoduchou prosbou zrušíte.

Možná se Vám to zdá až neuvěřitelné, ale zkuste to, a sami po čase poznáte rozdíl.

Dejte tomu chvíli čas a myslete to s jídlem vážně. Vrátí Vám lásku zase zpět.

Příspěvek byl publikován v rubrice Moje 10+1. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář