Samouzdravovací novinky na březen – berme život jako hru

Moji milí

Příroda i tělo se probouzí.

Začíná období růstu, vnitřní energie se mění na rychlou a tvůrčí. Je to nejdynamičtější období. Jestli jsme v zimě nenabrali sil, je poslední šance získat energii na tento rok právě teď. Nejvíce je ohrožen žlučník.

Jak se oslabení žlučníku projevuje?

  • bolestmi kloubů – kyčlí, ramen, loktů, kolen. Bolest pod hrudní kostí, nespavost (mezi 23:00 – 01:00), nevolnost, nadýmání, bolest hlavy, migrény. Známé jsou kameny, záněty žlučníku …
  • na psychice – rychlé projevy zlosti, hysterie, agrese, (mohou být i potlačované). Žlučníkové kameny jsou, zkamenělá agrese a zloba. Strach stát si za potřebami, názory, vyhýbání se konfliktu, může způsobit žlučníkovou koliku. Nerozhodnost a bojácnost ukazuje slabý žlučník.

Jak se dostat do rovnováhy?

  • odlehčit trávení, omezit tučná a smažená jídla, vyřadit do dubna (nebo při potížích) živočišné produkty vč. mléčných – půst je ideál. Je nutné vyloučit všechny chemické preparáty i doplňky stravy (vše co můžeme) i umělou kosmetiku! Užívejme hodně ječmen a cholrellu, bude skvěle působit (čistit i sytit) Nejohroženější orgán – oči, je třeba chránit (vítr, slunce) a je dobré cvičit zrak. Můžete ho s námi cvičit každou středu zde:https://samouzdraveni.cz/?page_id=1518
  • věnovat se psychice. Spokojenost je na prvním místě. Je vhodné s klidem „trávit“ názory a postoje (obzvláště plné zloby a s námi nesouznící).

Uvědomme si, že názory jiných jsou jejich ne naše.

Buďme pozorovatelé – nevyhovující názory přeměňme na dobré. Staré nechme odejít.

Jaké potraviny nám pomohou posílit žlučník?

  • je to vhodné období pro detox, půst. Naučme se ráno nalačno pít teplou vodu s citronem. Ještě pořád jsou vhodná teplá jídla s kombinací syrové zeleniny. Postupně přidáváme potraviny s osvěžujícím účinkem. Pomohou jak žlučníku, játrům, tak i naší krvetvorbě.
  • jíme vše, co roste – klíčky, Pickles (kvašená zelenina), zelí i kyselé, salát, ředkvičku, ředkev, pampelišku, kopřivu, polníček, červenou řepu. Z obilovin bulgur, kuskus, špaldu, rýži, kroupy. Všechny fazole. Konzumujme ve větší míře vše, co je přirozeně kyselé, hořké a zelené.
  • Na očistu těla jsou nejlepší zelené potraviny od Green Ways (ráda vysvětlím jak na to), dále močopudné čaje s hořčinami – kopřiva, sedmikráska, pampeliška, máta, měsíček, řepík, lapacho… ostropestřec, jablečný ocet. Pijme nejlépe vodu (ale ne víc než 2l), abychom tělo propláchli. Při potížích se žlučníkem jsou dobré po ránu přes noc namočené mandle.
  • kořeníme kurkumou, bylinkami (oregano, rozmarýn, šalvěj…), zázvorem, česnekem, jíme houby.

Vnímejme s láskou překážky jako výzvy a život jako hru. Vše je příležitost k růstu.

Jak aromaterapií posílit dostatek energie a růst:

Kvalitní esenciální oleje přidávejte do kosmetiky, olejů, difuzéru, vody s medem, jídla… Posilme psychiku a trávení, takže používejme EO z bylin do koření na jídlo např. bazalka, oregano… Navíc je vhodné je přidávat i do hotových jídel nebo smootie.

Doporučuji např. tyto EO:

Rozmarýn – na paměť, koncentraci, játra, vysoký cholesterol, zlepšuje růst a kvalitu vlasů. Bazalka – stimuluje nadledviny, nervy, snižuje tlak, na virózu, nespavost, migrény, repelent. Máta – proti kolikám, nadýmání, zápachu z úst, na únavu, horečku, bolest hlavy. Uvolní mysl. Heřmánek –na menstr. potíže, křeče, záněty dutin, bolest hlavy i nervového původu, na zažívání.

Fenikl – trávení, nadýmání, podporuje žaludek, žlučník a slezinu, proti nevolnostem, parazitům, snižuje toxicitu nikotinu a alkoholu. Podporuje tvorbu mateřského mléka je vhodný pro suchou pleť. Ulevuje od bolesti v kříži.

Dále stojí za zmínku: všechny citrusy, Oregano, Kadidlo, Smil, Petržel.

Ráda Vám pomohu s výběrem olejíčků i radami, jak žít lépe. Neváhejte se na mne obrátit.

S láskou Adriána

Příspěvek byl publikován v rubrice Samouzdravovací novinky. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář