Samouzdravovací novinky – Věřte snům a naplňujte je

Moji milí

Duben je dynamické období plné růstu a rychlosti tak pojďme na to rychle stručně a jasně. Je to období jater. Jsou hlavním orgánem látkové výměny a metabolismu a tudíž nejvíce ovlivňují všechny orgány v těle. Skladují krev a jsou chemickou továrnou. Také ukládají vitamíny rozpustné v tucích, zásobují tělo rychlým cukrem, pomáhají s trávením tuků. Téměř všechny procesy v našich tělech jsou řízeny játry nebo jsou alespoň pod jejich vlivem.

Jak se oslabení jater projevuje?

Játra sama o sobě nebolí a když nám vycházejí špatné testy, tak to už jsou játra opravdu poškozená. Mají však veliké regenerační schopnosti, stačí jim dopřát to co potřebují a vše se může radikálně zlepšit. Mají vliv na svaly, šlachy, oči i nehty. Mezi typické projevy patří velká svalová únava, bledá pleť, zhoršující se vidění nebo citlivost na světlo, různé rýhování na nehtech, tlak v pravém podžebří, Pálení žáhy a problémy se zažíváním.

V tomto období mají lidé horší schopnost odolávat vnějším vlivům – propukají alergie jak ta té fyzické úrovni, tak i na té duševní.

Oslabení jater také poznáte z emocí jako je agrese, hněv, vznětlivost, výbušnost. Ale také zlost, zuřivost nebo žárlivost.

Jak se dostat do rovnováhy?

Naprosto zásadní je nepřetěžovat játra (jak stravou, tak léky, kosmetikou, doplňky stravy i duševní nepohodou). Je nejvyšší čas začleňovat i pohybové aktivity a probudit klidnou energii ze zimy. Vhodné jsou rychlejší procházky, jízda na kole nebo běh. Výborně poslouží i různé masáže, které uklidní naše emoce a stres.

Podle orgánových hodin jim od 23:00 prospěje klid a teplo. V době od 23:00 – 3:00 nepijte žádný alkohol, velmi si tím játra poškozujete!

Je nutné vyloučit (alespoň na období dubna) všechny potraviny, které játra oslabují, jako mléko, mléčné výrobky, nekombinovat kávu s mlékem, všechna smažená jídla, sladkosti a nejlépe i doplňky stravy, léky, které nemusíte brát a kosmetiku i alkohol. Žádný fast food

Jaké potraviny nám pomohou posílit játra?

přirozeně kyselé a hořké chuti. V tomto období chlorela výrazně pomáhá játrům díky detoxikační schopnosti a ječmen díky schopnosti regenerační. Můžeme zařadit i ostropestřec listy pampelišky. Vhodné jsou i čaje. z řepíku, pelyňku, zeměžluče.

Je vhodné vaření v páře a zařazení syrových potravin. Z luštěnin jsou vhodné naklíčené mungo a obecně výhonky luštěnin. Prospěšné obiloviny jsou – bulgur, kuskus, pšenice, špalda nebo rýže. Ze zeleniny hráček, zelí kyselé, saláty, ředkvičky, ředkve, kedlubna, kopřiva, bílá ředkev, řepa a  vše, co začíná růst.

Z ovoce citróny, jablka, hrušky jahody. Pokud konzumujete maso tak drůbeží.

Vhodné je zařadit zdravé oleje olivový, konopný,…,. Dále ořechy, semínka a avokádo.

Přijímejme životní výzvy a ozdravme své vztahy ke světu. Teď je čas věřit snům a naplňovat je.

Jak aromaterapií posílit dostatek energie a růst:

Kvalitní esenciální oleje přidávejte do kosmetiky, olejů, difuzéru, vody s medem, jídla… Posilte psychiku a trávení, takže používejte EO z bylin do koření na jídlo např. bazalka, oregano… Navíc je vhodné je přidávat i do hotových jídel nebo smootie.

Doporučuji např. tyto EO:

Rozmarýn – na paměť, koncentraci, játra, vysoký cholesterol, zlepšuje růst a kvalitu vlasů.

Citron – na látkovou výměnu, čistí krev, játra, slinivku, žlučník,lymfu, posiluje cévy, na vysoký cholesterol a váhu, proti celulitidě, aterioskleróze, repelent. Pozor nevhodný na kůži na slunci.

Ráda Vám pomohu s výběrem olejíčků i radami, jak žít lépe. Neváhejte se na mne obrátit.

S láskou Adriána

Příspěvek byl publikován v rubrice Samouzdravovací novinky. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář