Samouzdravovací novinky leden – Detoxikujme své tělo sny i nápady.

Moji milí

Leden je o předsevzetích, plánech, nových aktivitách a rozhodnutích.

Je to doba vnitřní naděje lepších zítřků. Příroda spí a sbírá sílu. Je potřeba více spát, odpočívat, a shromažďovat duševní i fyzické síly. I proto je dobrá detoxikace fyzická i duševní, aby vše, co přijde, našlo připravené půdy.

Zima je jin a energie je málo. Močový měchýř je teď nejvíce oslaben. Je to místo, vylučování „odpadní vody“, proto má také na močák vlyv i náš psychický odpad.

  • Jak se oslabení projevuje?

Nejčastěji záněty močovodů a močového měchýře, různé mykózy, zúžení močovodů a trubice. Projevem je časté chození na toaletu doprovázené pálením nebo i bolestí při močení a v podbřišku.

Světle žlutá barva moči ukazuje na dostatek tekutin v těle, naopak tmavě žlutá na jejich nedostatek. Další projevy jsou studené ruce a nohy (pozor na jejich prochladnutí), noční močení, záněty středního ucha, hluchota, noční můry a pomočování u dětí (tlak rodičů a školy), bolesti zad (obzvlášť v bederní oblasti a oblasti krční páteře), ztuhlost kolem celé páteře a problémy s kostmi.

Duchovní příčinou je lpění na názorech, strach z uvolnění. Zánět a bolest jsou hluboko ukryté slzy a křivdy, které souvisí se vztahy. Zbavme se všeho starého, vyjadřujme své niterné pocity, příjemné i nepříjemné.

  • Jak se dostat do rovnováhy?

Je potřeba hlídat dostatek tekutin, vyhnout se uměle sladkému (nápoje, cukr). Sladké znemožní odplavit choroboplodné bakterie z těla.

Smyslovým orgánem močového měchýře jsou uši, dávejte si pozor na jejich ofouknutí.

Pokud to přeneseme na psychiku, je potřeba umět uvolňovat své vnitřní duševní tlaky. Strach, podrážděnost, vztek, neschopnost prosadit sami sebe, pocit nesvobody oslabuje, močový měchýř. Je důležité vyjadřovat emoce a potřeby, jemně, bez afektu a zloby. Je nutností si dopřát dostatek odpočinku, spánku a vyhýbat se stresu (umět ho uvolnit). Duševní detox je teď zásadní. Navíc máme čas a klid, takže pracijme se sebou. Výborné jsou meditace, sauna, nenásilná cvičení (protahování, joga, taj ji…), procházky a rozhovory s příbuznými a lidmi, na kterých nám záleží. Uvolněme si hlavu, aby mohli přijít nové nápady a budoucí hezké vzpomínky, zapomeňme křivdy nebo je řešme. Je na to ideální čas.

  • Jaké potraviny pomohou posílit močový měchýř?

Venkovní chlad je velký, tak potřebujeme prohřívat. Jídlo je sytější a bohatší na tuky. Zařaďme slanější chutě. Při zánětech je dobré doplňovat vitamin C nejlépe přirozeně. Určitě doporučuji zařadit KVALITNÍ ječmen, chlorellu, brusinku a borůvku. Ne jenom kvůli vitamínům, ale i kvůli detoxu (neznám lepší produkty na detox – ráda poradím) a dostatku živin, minerálů a enzymů…Ať má tělo dobrý základ. Bude potřebovat energii na rozvoj i růst.

Je to doba luštěninová. Dobrá je pohanka, oves, kroupy i rýže. Z ovoce pečená jablka, ořechy, mandle a semínka a nejvhodnější je kořenová a kvašená (zelí) zelenina, česnek, křen, cibule řapíkatý celer, klíčená semínka. Vnitřní teplo dodají polévky. Výborné je zařadit i koření hlavně prohřívací a čistící jako libeček, zázvor, skořice kurkuma, pepř, chilli, bazalka, muškátový ořech… Doporučuji naučit se používat  Umeocet.

Citrusy a mléčné výrobky je nejlepší vypustit úplně, přinášejí chlad a zahleňují. Nebo je alespoň ohřát.

Z bylin je výborný květ černého bezu, přesličky, jitrocele, břízy.

  • A co aromaterapie?

Můžeme použít éterické oleje (Rozmarýn, Borovice, Šalvěj, Eukalyptus) k masážím podbřišku, nebo provonění a desinfekci svého okolí. Hodně desinfekční a povzbuzující i na močový měchýř jsou Hřebíček, Bergamot, Citron a Citronella.

V lednu doporučuji i Jalovec – čistí ledviny, snižuje zavodnění a pomáhá redukovat tuk. Vhodný při cukrovce, artróze i artritidě.

Zaměřme se na své sny a připravme jim cestu i pomocí detoxu. Pokud potřebujete poradit jsem tady.

S láskou Adriána

Příspěvek byl publikován v rubrice Samouzdravovací novinky se štítky , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář