Samouzdravovací novinky – Užijme si léto a aktivně relaxujme

Moji milí

Máme tady léto, dobu odpočinku a hýčkání, období dlouhých a teplých dní, plných energie. Červenec je měsícem krevního oběhu.

Krevní oběh je systém, který přivádí do buněk potřebné živiny, kyslík, hormony, enzymy, teplo apod., Také pohlcuje zplodiny a nežádoucí látky, které odvádí do detoxikačních orgánů (ledvin, kůže…) a zabezpečuje termoregulaci Udržuje tělo v rovnováze.

Jak se projeví jeho oslabení

19. – 21. hodina je doba, kdy je krevní oběh v nejvyšší kondici.

Oslabení se projeví změnou srdečního rytmu, poruchami spánku, tělesnou slabostí, výskytem křečových žil, hluboké příčné praskliny na jazyku (mohou naznačovat dispozici k cévním poruchám mozku), poruchou srážlivosti krve, kornatění cév, ztěžknutím a mravenčením končetin, křečemi dolních končetin a zejména také vysokým či nízkým krevním tlakem.

Krev je symbolem životní energie. Osoby s nízkým tlakem, mají míň životní energie. Jsou pasivnější, hůře zvládají životní překážky a výzvy Potřebují rozproudit krev pohybem, i uvědoměním si zdravé hodnoty a důležitosti. Osoby s vysokým tlakem, jsou v napětí (i duševním), jsou víc konfliktní a dominantní, jejich energie je silná a rychlá. Proto si zkracují životnost srdce. Potřebují se zklidnit, připustit, že i názory ostatních jsou důležité, přijmout svoji postradatelnost.

Přijměte to, co nelze změnit a netrapte se tím.

Potraviny pro posílení krevního oběhu

Zásadní je odlehený jídelníček, vyživa těla a omezení soli. Je důležité dostatečně pít bez cukru a alkoholu. Ideální je voda s trochou máty a citrónu, čaj rooibos nebo naředěné čerstvě vylisované šťávy z ovoce nebo zeleniny.

Zařaďte pohanku – zpevňuje cévy, obilné klíčky, kukuřici a rýži. Zaměřte se na zdravé tuky, vlašské ořechy, dýňová semínka, ryby, ovoce a zeleninu – kvůli antioxidantům. Zde musím vyzvednout velikou pomoc ječmene a chlorelly. Které jich mají veliké množství. Díky opalování má tělo zvýšenou spotřebu antioxidantů, a tak je dobré navýšit i jejich přísun. Z luštěnin používejte mungo a adzuki. Co se týče mléčných výrobků, doporučuji hlavně kysané.

Zelenina v jakémkoliv množství, zejména listová, má pozitivní účinek na krvetvorbu. Doporučuji rajčata, červenou řepu, okurky, špenát, brokolici, květák, ledový či hlávkový salát, čínské zelí, hrášek, fazolové lusky, vše, co je dostupné.  Zelenina má zabrat půlku talíře. Výhodou ječmene a chlorelly je to že si to nemusíme hlídat, pokud je jíme a ulehčí nám také přípravu jídelníčku na dovolené, hlavně když si nemůžeme moc vybírat co sníme. Ovoce je také důležité, a navíc je čerstvé a sladké.

Z koření, doporučuji skořici, barevný pepř, hřebíček, fenykl, koriandr, majoránku, kmín, rozmarýn, z bylinek meduňku, kopřivu, sedmikrásku, břízu, diviznu, řebříček, třapatku, ginko biloba, černý bez….

Kdo nejí zelené potraviny ječmen a chlorellu tak by si měl hlídat dostatek minerálů, vápník, hořčík, zinek a draslík. Doporučuji pití minerálních vod.

Jak si pomoct s aromaterapií.

Léto je také období obtížného hmyzu a na to dobře fungují repelentní EO např. (Estragon, geránium, citronella, Citronová tráva, Rozmarýn, Cedr…)

  • Yzop–uvolní hleny podpoří kašel, zvyšuje krevní tlak, obnovuje porušenou tkáň a posiluje nervový systém. Omladí tělesného ducha
  • Majoránka s Bazalkou stimuluje a vyživuje nervový systém, působí proti stresu, špatnému spánku a pocitům tísně. Vhodná kombinace při migrénách a křečích i žaludečních.
  • Černý pepř na poruchy trávicí, močové a dýchací, kje protoprůjmový, stimuluje krevní oběh moc hezky voní.
  • Další esenciální oleje na podporu krevního oběhu: Cedr, Citronová tráva, Cypřiš, Kadidlo, Khella, Hřebíček, Kurkuma, Pačuli, Oregáno, Petržel, Řebříček, Ylang ylang…

Otevřeme svá srdce – sobě, ostatním, novým příležitostem i zážitkům. Užívejme si tepla a hojnosti.

Přeji Vám příjemné léto a jsem tady pro Vás i nadále.

S láskou Adriána

Příspěvek byl publikován v rubrice Samouzdravovací novinky. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář