Samouzdravovací novinky – Užívej si život se vším co přináší

Moji milí.

Září je o zklidnění a sklizni.

Noci a rána jsou studené, příroda dokončuje své dílo. Začíná čas niternějšího zamýšlení nad sebou a životem. Nejvíce jsou oslabeny orgány slezina a slinivka.

Slezina se podílí na obranyschopnosti. Pokud jsme náchylní na virová onemocnění, může to být slezina která je v nepohodě. Podílí se i na vitalitě a chuti do života. Je úzce provázaná se slinivkou, která je důležitá v trávení, a má na starosti i sliznice. Symbolizuje lásku, k životu. Pokud máme potíže s láskou a smutek, slinivka trpí a z nedostatku lásky (i k sobě) může vzniknout diabetes. Chybějící lásku lidi nahrazují sladkým cukrem.

Jak se projeví oslabení slinivky a sleziny?

Typické je starostlivost o cokoli, nadměrné přemýšlení bez vyhlídky řešení, tvorba oparů, porucha zažívání, nadýmání, náchylnost k modřinám, únava, snížená imunita nebo i snaha poučovat. Extrémní chuť na sladké nebo naopak absolutní nechuť na sladká jídla.

Jak se dostat do rovnováhy?

Vyváženost chutí a jídla je zásadní pro zdraví a psychickou rovnováhu.

Vyhněte se hlavně cukru a vysoko vymleté mouce takzvané dvounulce 00. Je výborná na vánočky dobře se z ní peče, ale má silný lepek a žádné živiny. Doporučuji raději používat špaldové mouky (nejsou tolik přešlechtěné), pšeničnou T 650 – obsahuje trochu vlákniny. Nebo alespoň nepoužívejte dvounulku (já ji používám jen na Vánoční vánočku).

Už začneme omezovat zmrzlinu (jen když je horko jinak ji nejíst),. Doporučuji nejíst kupovanou čokoládu z klasického kakaa. To že je tmavá neznamená, že je zdravá, jen má méně cukru. Kakao může být pro tělo velice prospěšné, ale nesmí být holandského typu, tedy alkalizované a pražené. Musí být právě světlé nealkalizované a nepražené, pak obsahuje enzymy a vitamíny. Pak je to ten správný nápoj bohů, který posílí převážně slezinu a slinivku. Vyhněte se přepalovaným jídlům a alkoholu. Je vhodné se v tomto období vyhýbat vlhkému prostředí, jako sauna nebo pára.

Naopak je potřeba do jídelníčku zařadit přirozeně sladké např. med a ovoce a to, co nám příroda nyní nabízí. Také pobyt na čerstvém vzduchu a denním světle pomůže zharmonizovat tyto orgány. Procházky si ordinujte každý den po celý rok a teď obzvláště. Pracujte fyzicky venku ještě stále to prospívá tělu i duchu. V zimě to nebude ideál.

Z obilovin jsou vhodné jáhly a sladká rýže, ze zeleniny vše, žluté, kulaté a co roste nad zemí – dýně, brambory, kukuřičný klas nebo cibule. K posílení sleziny a slinivky je dobrá kombinace obilovin nebo rýže a luštěnin přirozeně sladké chuti. Dýňová polévka a cuketa na tisíc způsobů je balzám pro slinivku.

Pokud chcete poradit s jídelníčkem nebo hledáte kvalitní kakao, můžete si ho koupit i u mne a poradím Vám,, jak si vyrobit luxusní kakaový nápoj. Nebo počkejte pár dní a najdete ho na mém facebooku.

Vnímejme krásy kolem, důvěřujme sobě a všemu, co přichází do života. Nic se neděje náhodou, otevřeme svá srdce, dovolme se mít rádi a předávejme lásku dál.

Krátce z mého života:

Chci Vám naprat proč  dnes, po více než 20 letech práce v oboru celostní medicíny (práce s mnoha klienty), nejvíce důvěřuji Balanc oleji od Zinzino.

Před měsícem moji maminku srazilo auto. Je totálně ochrnutá, dýchá jen s pomocí ventilátoru, nemůže ani mluvit a dle lékařů se její stav nezlepší. To mne postavilo před otázku, co pro ni mohu udělat. Jedno mohu udělat relativně snadno (doufám že se s lékaři domluvím). Ráda bych ji vylepšila jídelníček něčím, co je vzhledem k malému množství:

  • Extrémně prospěšné pro tělo
  • Jednoduché na užívání, aby to bylo možné podávat v nemocnici, protože mám maminku velice daleko a nemohu za ní často jezdit
  • Je šance že to lékaři povolí – existují studie o prospěšnosti dané potraviny
  • je prokázáno že zlepšuje nervovou činnost a tím je teoretická šance na zlepšení
  • odstraňuje záněty a podporuje hojení a čištění těla
  • je to produkt který mi vde velice krátkém čase vyřešil nespavost kvůli neklidným nohám a zbavil mne zduřené bertoliniho žlázy, kterou jsem měla v těle 20 let a je toho mnohem víc

Díky mamince jsem si uvědomila, že Balanc olej od Zinzino, je jediný, který má šanci toto všechno naplnit. A to znám mnoho kvalitních produktů.

Vybrala jsem jednoznačně olej,Hodně mu věřím. Díky mamince dnes vím, že ať se bude dít cokoliv, olej bude doma napořád. Mohu k tomu zájemcům říct víc. Pokud navíc hledáte něco kvalitního podporujícího život a zdraví ráda Vám pomohu vybrat z kvality to nejlepší co znám.

Pokud se dostanete do podobné situace, že budete řešit velice vážný stav (nepřeji Vám to ale může se to stát), stav kdy není možné se o člena rodiny starat mimo nemocnici a navíc je odkázán na speciální výjimečnou péči, která není obvyklá ani ve zdravotnictví – zavolejte mi ráda Vám pomohu. I mne velice pomohlo že mám kamarádku, která něco podobného zažila. Pomohlo mi to se zorientovat co a jak dělat. V nemocnici jsem se to nedozvěděla. Obzvláště na Slovensku neexistuje poradce na to, co bude dál s pacientem. Ráda Vám sdělím bezplatně své zkušenosti, abyste byli co nejdříve v co největším klidu. Děkuji ti Mirko za tvé praktické rady. 

Přeji Vám aby se Vám život líbil.

S láskou a podporou Adriána

Příspěvek byl publikován v rubrice Samouzdravovací novinky. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář