
Moji milí
Chcete zažít, péči o tělo na buněčné úrovní, a detoxikaci celého člověka? Chcete, aby Vaše tělo, lépe, než doposud vstřebávalo živiny, chcete investovat do kvalitní a funkční prevence zdraví, a ještě získat i důkaz z Vaší kapky krve že to funguje?
Pojďme se na to podívat spolu, nezávazně a zdarma Já sama již léta úspěšně pomáhám svému tělu, aby se mohlo uzdravovat lépe a samo, Budu ráda, pokud si mne vyberete za průvodce. Stačí se mi ozvat.
Navíc určitě posílíte i střevní mikroflóru, teď se to hodí – máme před sebou
červen, období tenkého střeva – symbol ohně
Přichází léto, dlouhé teplé dny. Příroda i my chceme „jen být“. Sníme a plánujeme.
Tenké střevo je branou pro vstřebávání živin a tekutin. I proto je výhodné teď zvýšit jejich vstřebatelnost do buněk. V období střeva to půjde lépe. Je důležité, jakou energii z jídla i duševní přijímáme. Střevo je na plochu veliké a je důležité o něj pečovat kvalitní stravou a radostným duševním zdravím.
Jak se oslabení projevuje a jak nastavit rovnováhu?
Párovým orgánem je srdce. Tenké střevo chrání srdce, Pokud budete víc pečovat o tenké střevo blahodárně působíte i na srdce – dnes je mnoho lidí s potížemi se srdcem a tímto směrem to lze taky napravovat. Tenké střevo, brání přílišné horkosti a velkému napětí, které vypouští přes močový měchýř z těla. Při močení můžeme pociťovat pálení až řezání a v horších případech i zánět močového měchýře.
Poruchy tenkého střeva mají vliv i na páteř, slinivku a sliznice. Bolesti žaludku, nadýmání a průjmy (akutní, i chronický) patří k nejčastějším projevům potíží. Rozlišovací schopnost střeva – co je dobré, co ne – je značně omezená. Asi znáte. průjem ze strachu, před zkouškou, cestou…, to nám tělo říká, že jsme pod tíhou strachu a nesprávného vyhodnocení situace. Tělo neví, zda se to týká jídla nebo myšlenek, emocí a rychle se těchto „věcí“ chce zbavit. Nechme vše plout a s důvěrou se odevzdejme nejistotě z nepoznaného.
V současnosti se oslabení hojně projevuje nesnášenlivostí lepku tzv. celiakií. Mnoho lepku způsobuje poškození sliznic a horší vstřebatelností živin. V duševní rovině se tito lidé potýkají s myšlenkami, že život, který žijí vlastně nechtějí. Potřebují přijmout, že, co prožívají je dobré a má smysl.
Podobně u Crohnovi choroby (chronického zánětu tenkého střeva), se tito lidé cítí přehlíženi, zažili dlouhodobý konflikt v rodině, která je nepřijímala a v dospělosti, kdy nemoc propuká, mají potřebu vše zvládnout. Nechtějí, aby jim kdokoliv mluvil do života. Někdy neberou ohledy na ostatní. Tato choroba je „nutí“ přemýšlet nad cestou k sobě, nad umírněnou stravou, psychikou…
Stres, kritičnost (i k sobě) neustálé a neúměrné analyzování jsou největšími nepříteli tenkého střeva. Práce s dechem, přijetí své jedinečnosti i situací, které zažíváme, vděčnost a pokora, jsou důležitou cestou k uzdravení.
Ranní nebo večerní procházky, dechová cvičení a speciální postoj (postura) těla jako cvičení, případně jemná masáž střeva, dobrý čaj, vláknina, kvalitní multifunkční doplňky stravy a Bachovy esence mohou udělat hodně práce. Kvalitními doplňky stravy i doplňky pro duši můžeme ozdravit oba. Vím, jak na to, pokud to řešíte jsem tady pro Vás.
Rozdávejte a přijímejte teplá lidská slova a smích. I když je teplo všichni je potřebují.
Jaké potraviny posílí tenké střevo?
Doba tenkého střeva je mezi 13-15 hod. Není vhodné jej v tuto dobu zatěžovat jídlem, které v něm bude dlouho. Dobré jsou zeleninové i ovocné šťávy, saláty nebo bylinkové čaje. Vhodný je zelený ječmen a chlorela, vláknina nejen v doplňcích ale i v ovoci a zelenině. Omezte cukr, pšeničné pečivo (zařaďte víc žitné a špaldové), kávu a alkohol. Je dobré pít dostatek vody, zelený nebo bylinkový čaj (máta, heřmánek a bazalka je výborná trojkombinace). U snídaně nebo večeře si dopřejte kvalitní rybí olej, kterými zajistíte zdroj omega 3, aby Vám mohl proběhnout v těle buněčný detox, abyste posílili cévy a srdce. Je důležité konzumovat v dostatečné míře, zdravé tuky (i když máte nadváhu). Více si o tom popovídáme individuálně, pokud budete mít zájem.
Jezme, co roste – špenát, ředkvičky, zelené saláty, čekanka, chřest, okurky, rajčata, jahody, třešně, maliny. Luštěniny – pokud můžete, i fermentované (Miso, tempeh, tofu), naklíčené mungo, čerstvý hrášek, fazole. Pro posílení slinivky a zlepšení sliznic i střev zařaďte bezlepkové obiloviny jáhly, quinova, pohanka, amarant, či rýže.
Maso je vhodné hojně obalené v bylinkách. Omezte sůl, zadržuje vodu. Tu do jídel přidejte.
Mléčné výrobky je vhodné konzumovat převážně zakysané.
Výborné jsou čerstvé bylinky jako pažitka, máta, tymián, šalvěj, bazalka, oregano, rozmarýn, saturejka nebo třeba kurkuma.
Z esenciálních olejů doporučuji sáhnout po Feniklu, Kardamonu, Koriandru nebo Zázvoru. Jsou vhodné i jako koření.
Mějte se rádi takoví, jací jste. Buďte pro své lidi i sebe nejkrásnější vzpomínkou na léto.
S láskou Adriána