Samouzdravovací novinky – Nejlepší dárek jste vy sami

Moji milí

Vše co vidíte na obrázku Vám v prosinci prospěje, pomúže navodit pocity radosti a přispěje ke zdraví. Více o aromaterapii a bylinkách najdete níže v textu.

Prosinec  = advent, vánoce, sváteční atmosféra. Jsme napojení na svoje nitro, hodnotíme rok a  podvědomě očekáváme změny.

Prosinec = tlusté střevo.

To se stará o odvádění odpadů“ a zajišťuje vstřebávání tekutin, hlavně vody (proto mnozí mají teď sušší kůži). Je i místem podvědomí, našich nejhlubších obav, strachů a stinných stránek, které díky tomuto období více vylézají na povrch pokud se neřeší. Připusťte si své stinné stránky, mnohokrát to stačí.

Jak se projevuje oslabení tlustého střeva?

– zejména zácpou, průjmem nebo kručením, oslabením imunity (největší orgán naší imunity, víc než 70 %). Protože střevo souvisí i se sliznicemi, projevuje se také ve formě rým, viróz nebo krvácením z nosu

– častá únava, podvýživa organismu (a to i u osob obézních), bolesti hlavy, migrény, bolesti v oblasti bederní páteře nebo opary na dolním rtu.

Tlusté střevo je zmenšenina našeho těla. Každý úsek stimuluje určitý orgán, a proto, když je některý z úseků střeva zanesen nebo poškozen, odrazí se to ve funkčnosti daného orgánu. Pokud je střevo zanesené, do těla se pak dostávají látky, které nás oslabují (cítíme se unaveni). Nečistoty můžou být odváděné kůží ve formě ekzémů nebo pupínků a akné.

Jak se dostat do rovnováhy?

Nejúčinnější je detoxikace tlustého střeva. Ideálně pomocí kvalitní chlorelly, která navíc dodá živiny a významně navýší růst probiotické mikroflory, dále klystýr, pravidelný půst (různé druhy) nebo odlehčovací dny (jíme jen ovoce, nebo rýži nebo pijeme pouze čerstvé ovocné/zeleninové šťávy).

Důležitá je psychika.

Vnímejte své potřeby a naplňujte je. Hledejte odpovědi v sobě, místo venku. Mnohdy jsou normy zvenčí příčinou pocitu selhání (a selhávají i střeva). Tlusté střevo je naší temnou stránkou a je potřeba se zaměřit na naši temnotu, které se bojíme a přijmout ji Je naší součástí a patří nám.

Odpočívejme, buďme s rodinou, využívejme masáže a doteky. Respektujme se a mluvme spolu. Buďme při rozhovorech přítomí aktivně ne jenom tělem. Možná zjistíme, že máme rezervy, že nás naši blízcí nechápou, ale možná také, že nás začnou poslouchat, že to budou jedny z těch chvil na které budeme dlouho vzpomínat, a že máme nejlepší rodinu na světě. Nejlepším vánočním dárkem jste vy sami.

Podporujme jakýmkoliv způsobem dobrou atmosféru doma co se teď povede, déle vydrží.

Jaké potraviny nám pomohou posílit tlusté střevo?

– dostatek vlákniny, zeleniny, ovoce a vody  (ne nápojů, ale vody, nejlépe horké), rýže, oves, pohanka, nebo černá čočka, česnek (také ničí parazity), cibule, pórek, zázvor, černá ředkev, kysané zelí, růžičková kapusta

–  jablka, hrušky, kaki, kokosový ořech, fíky, vlašské ořechy (pozor na množství, jsou hůře tráveny), jedlé kaštany, med či sušené lesní houby

–  téměř všechny druhy ryb (připravujeme se zahřívajícím kořením) a tučnější masa.

– bylinky, zejména kmín, fenykl, anýz, muškátový oříšek, skořice, hřebíček, badyán – všechny prohřívají a navozují dobrou náladu, navíc jsou velice desinfekční a pomáhají trávení.

Hlavní je udržovat dostatečnou pauzu mezi jídly. Jinak potrava ve střevech zahnívá, jsme nafouknutí, unavení, je nám těžko a trpíme nadýmáním.

Mléčné výrobky až do jara vypouštíme, vnáší do těla chlad a zahleňují.

Jak ještě můžeme příjemně posílit zdraví?

Doporučuji přidávat do masážních nebo sprchových olejů, tělových mlék a krémů, do difuzéru nebo vody s medem kvalitní terapeutické esenciální oleje (pozor velice záleží na kvalitě) např.

Pelargonii – působí proti vyčerpání, na kožní potíže, na záněty i ve střevě, proti depresi, na cukrovku, čistí, na hemoroidy…

Hřebíček – proti stárnutí, nádorům na srdce je silně protisrážlivý – krev (tyto vlastnosti jsou pro něj typické) navíc je na respirační a virové infekce, proti parazitům, na celkovou únavu, také se po něm dobře spí, má antibiotické působení, je proti plynatosti, dysfunkci střev, na trávení a zvyšuje chuť pracovat. Posiluje vizi, vášeň, tvořivost a vytváří pocit bezpečí.

Tento měsíc ho najdete zde v terapeutické kvalitě v akci 1+1 zdarma: https://bewit.love/produkt/clove/?i=i4bp0bey

Skořice – má stejné účinky jako hřebíček navíc by měla přitahovat bohatství a více prohřívá kůži, svaly a klouby. Pozor esenciální olej může být alergizující kvůli silnému prokrvování až dráždění.

Badyán – má také výšeuvedené vlastnosti a kombinace všech tří navíc voní moc hezky.

Co říct na závěr?

Vím jak to o svátcích chodí (stres, přejedení, občas nepříjemné psychické pocity…) Za mne má nezastupitelné místo (a nejen v prosinci) kvalitní chlorella. Neznám lepší prostředek na imunitu, podporu mikroflory, detoxikaci, proti otravě z jídla, zácpě i depresi. Je nejlepší na čištění střev. Pokud je však kvalitní.

Přeji Vám klidný a šťastný advent a kdyby něco jsem tady pro Vás i o svátcích.

S láskou Adriána

Příspěvek byl publikován v rubrice Samouzdravovací novinky. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář