Samouzdravovací novinky – Je čas na realizaci snů

Moji milí.

Květen je měsíc lásky. Příroda je rozkvetlá a plná života. Dynamika je na vrcholu. Dny se prodlužují a oteplují, trávíme čas venku. Radost, snění, bezstarostnost patří k tomuto období, a to má na starosti srdce.

Květen je měsícem lásky, která srdce živí.

Jak se oslabení srdce projevuje?

Srdce řídí krev, cévy, tepny a žíly. Pokud je oslabené (a nejen fyzicky), proud krve je zpomalen a nastávají blokády energii v těle. Krev je jedna z forem životní energie čchi.

Oslabení (nedostatek energie i přebytek) se projevuje arytmií, dušností, otoky, hormonálními poruchami, nízkým i vysokým tlakem, potížemi se spaním a usínáním, bolesti šíje a hlavy, pocením, návaly horka, neklidem či maniodepresivními stavy.

Duševně je to žárlivost, extrémní chuť i nezájem o sex, workoholismus, impulsivnost, hyperaktivita či vyčerpanost.

Jak se dostat do rovnováhy?

Posilujme srdce upřímným zájmem o sebe, o druhé, o zvířata…. Radost je správnou cestou.

Je to období realizace snů. Teď je ta správná doba teď to půjde nejlépe.

Od 11-13 hod je srdce nejaktivnější, proto je vhodné mít klidnější režim a nepřijímat co nás nabudí (např. kofein, černý čaj, ale i hádky, stres nebo extrémní sporty). Není dobré ani hodně jíst. Vhodnější je krátký spánek nebo procházka. Nadváha oslabuje srdce. Pro zdravé cévy a srdce je důležitý pohyb – procházky, chůze po schodech, plavání, jízda na kole dále hluboké dýchání nebo i svižnější aerobní aktivity.

Jaké potraviny nám pomohou posílit srdce?

Potraviny hořké chuti posilují srdce. Zařaďme hodně zeleniny, zejména, červenou řepu, červenou papriku, růžičkovou kapustu, saláty, rajčata, ředkvičky. Z ovoce grep, maliny, ostružiny, borůvky, angrešt – kterékoliv, které právě roste. Z luštěnin mungo fazolky, hrášek, červené fazole. Z obilovin pohanka, jáhly. Maso střídmě grilované a obalené v bylinkách. Jezme v dostatečné míře, zdravé tuky (olivový, rakytníkový, dýňový…) Mléčné výrobky převážně zakysané.

Výborné jsou čerstvé bylinky a koření nahořklé nebo pálivé chuti jako šalvěj, bazalka, oregano, rozmarýn, saturejka nebo kurkuma, paprika pepř. Srdce posílí syrový česnek, zázvor, cibule, z čajů meduňka, srdečník, pelyněk, a hloh.

Jak si pomoct s aromaterapií.

Kvalitní esenciální oleje přidávejte do kosmetiky, olejů, difuzéru vody s medem, jídla. Např:

  • Ylang ylang– na nervové vypětí, podpoří spánek a snění. Proti bušení srdce, arytmii, cukrovce, krevnímu tlaku, ztrátě vlasů, impotenci, frigiditě. Afrodisiakum …
  • Jasmín podpoří energii srdce, povznáší mysl. Proti chrapotu a dýchavičnosti na suchou a citlivou kůži, ulehčí porod, Dodá jistotu a potěšení, když jsme zranitelní. Posiluje chuť jít za cíli, vášeň a tvořivost. Afrodisiakum.
  • Růže – vyživuje srdce, na úzkost a nespavost, exémy, reguluje játra a žluč, Léčí jizvy i emocionální.
  • Tea Tree – na záněty (působí antibioticky), letargii, nervové slabosti, bušení srdce, mělké dýchání, špatný krevní oběh podporuje průtok krve mozkem.

Láska je všude a ve všem, hledejme ji a tvořme s ní.

S láskou Adriána

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené, Samouzdravovací novinky. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář